NRK Meny
Normal

Ungdom valfarter for å se Sabeltann

Kaptein Sabeltann blir stadig mer populær blant ungdommen. Så populær at han ble hyret inn for å avslutte hele Palmesus-festivalen.

Kaptein Sabeltann

– Et adrenalinkick, kaller Terje Formoe denne opplevelsen fra lørdag kveld.

Foto: Ole Martin Buene / Kristiansand Dyrepark

13 000 unge publikummere jublet og sang med da Terje Formoe overraskende entret scenen som Kaptein Sabeltann på tampen av årets Palmesus-festival i helgen.

Selv om festivalen har en lineup bestående av langt mer kjente artister fra både inn- og utland, var det Kaptein Sabeltann som for mange sto igjen som kveldens høydepunkt.

Terje Formoe gleder seg over ungdommens respons.

– Jeg syntes ideen var så strålende at jeg har gått og gledet meg i mange måneder til denne seansen. Jeg tenkte jeg kanskje hadde for store forventninger, men det var en fantastisk opplevelse å komme på scenen med dét trøkket, sier han.

Terje Formoe

Tilbake på Bystranda, denne gang uten kostyme. Terje Formoe er takknemlig for responsen fra ungdommene da han i helgen gjestet Palmesus.

Foto: Elise Rønnevig Andersen / NRK
Kaptein Sabeltann og Steve Aoki

Kaptein Sabeltann sammen med Steve Aoki etter konserten på Bystranda i Kristiansand.

Foto: Privat

– Et adrenalinkick

«Please welcome Norway’s most famous pirate, Kaptein Sabeltann!» ropte DJ-kongen Steve Aoki, rett før Formoe sang «Sjørøverne kommer» til et feststemt publikum. Og ungdommene sang med.

– Vi fikk æren av å være den store overraskelsen på Palmesus, og 13 000 ungdommer sang med på hvert eneste ord. Det var virkelig et adrenalinkick for meg.

For Kaptein Sabeltann er nemlig ikke kun forbeholdt barn. De siste årene har stadig flere unge dukket opp på forestillingene.

Kaptein Sabeltann

Kaptein Sabeltann er inne i sin 26. sesong.

Foto: Trond Solberg / Scanpix

– De kommer i flokker sammen med sine jevngamle. Noen sminker seg og kler seg ut som sjørøvere, og de kommer i gjenger midt på natta, sier Formoe.

Han tror ungdommen fenges av hele pakken og konseptet.

– Det er jo en slags rockekonsert, og det er et veldig trøkk på forestillingene. Vi har flygescener fra USA og ganske store effekter, samtidig som vi har mye humor. Så jeg tror nok det appellerer en del til ganske store barn.

– Priser meg lykkelig hvert år

Forestillingene om Kaptein Sabeltann spilles i år for 26. gang på rad. Drivkraften er ifølge Formoe at det er både barn, ungdom, voksne og besteforeldre som møter opp hvert eneste år.

– Alle generasjoner er representert i publikum, og det tenker jeg mye på. Jeg kan nesten ikke tenke meg noe finere enn å se utover amfiet fem minutter før forestilling, og tenke at «der sitter det 2500 forventningsfulle mennesker».

Ifølge billettsalget ligger det an til nok en suksess for Formoe og resten av gjengen i Kjuttaviga.

– Det kommer til å bli Norges mest sette sommerforestilling, og det må jeg si jeg er mektig stolt av. Når jeg fortsatt får en slik respons, så kan jeg ikke annet enn å prise meg lykkelig for at det skjer.

Nett-TV:

Kaptein Sabeltann kom på scenen som en overraskelse på slutten av Palmesus 2015 på Bystranda i Kristiansand.