Normal

Umulig å få vraket bilen

Konflikt mellom bilopphoggere og bilimportører har ført til full stopp i vraking av biler. 

Bilvrak
Foto: NRK

Det er forvirring blant bilister på Sørlandet når det gjelder vraking av biler.

En konflikt mellom bilopphoggere og bilimportører gjør at det ikke har vært mulig å vrake kjøretøy etter nyttår.

Nye EU-regler gjør at det fra 1. januar er bilimportørene som må betale regningen, men ifølge bilopphoggerne er beløpet for lavt.

 

 

 

Uenighet om prisen

Det er full krasj mellom bilimportører og bilopphoggere. Fram til årsskiftet har opphoggerne fått 630 kroner av staten for å ta seg av bilvraket på forsvarlig måte. Nye EU-regler gjør at det fra 1. januar er bilimportørene som må betale regningen. Men disse vil ikke betale så mye som staten har gjort.

 Full stopp

Dermed har opphoggerne over hele landet satt stopp, og nekter å ta imot biler. Finn Oscar Rosmer ved Evje Bilopphugging merker forvirring og flere henvendelser etter nyttår.

- Vi har hatt 20 - 30 henvendelser fra folk som ikke vet hvordan de skal bli kvitt bilen sin. Vi foklarer at det er en streik mellom bilopphoggerne og bilimportørene, sier Rosmer.

Tror på en løsning

Også ved Bjarne Johansen Bil-Demontering i Kristiansand merkes det at bilister er forvirret over situasjonen. Daglig leder Ole Johan Myrene tror imidlertid at konflikten snart kan bli løst.

- Jeg regner med at vi kan få en løsning i løpet av en uke eller to. Så hvis bileierne kan smøre seg med litt tålmodighet, så tror jeg vi snart kan ta imot biler igjen, sier Myrene.