NRK Meny
Normal

Fortsatt uidentifisert

Identiteten til kvinnen som ble funnet død i sjøen er sjekket opp mot tre savnede kvinner.

Ægir

Redningsskøyta Ægir hjalp til med å få den døde kvinnen opp.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Politiet har sjekket den døde kvinnen opp mot tre aktuelle savnede kvinner.

- Vi har sjekket opp mot en savnet kvinne fra Lillesand, en fra Hordaland og en fra Drammen. Alle de tre sakene er det bekreftet at kvinnen som ble funnet, ikke har tilknytning til, sier lensmann i Lillesand, Kjetil Någård til NRK.

Politiet kjenner ikke dødsårsaken og har ingen konkrete opplysninger om savnede personer de kan knytte den døde kvinnen opp mot.

Funnet død i sjøen

Tre savnede kvinner

Funnet er sjekket opp mot forsvinningen til Belur Sardar, Dung Tran Larsen og Ann-Helen Karlsen. Dette var de tre mest aktuelle sakene å sjekke etter likfunnet utenfor Kalvøya i Lillesand tirsdag i forrige uke, opplyser politiet til Fædrelandsvennens nettutgave.

Belur Sardar forsvant fra hjemmet sitt i Mjøndalen i Buskerud 30. april, ifølge ektemannen. Dung Tran Larsen fra Bergen ble meldt savnet av ektemannen 20. juli. I begge saker er familiemedlemmer siktet for drap. Ann-Helen Karlsen fra Lillesand ble sist sett i Tananger ved Stavanger natt til 6. mars 2005.

Dermed fortsetter politiet arbeidet med å få kvinnen identifisert.

Kan ha drevet langt

Den foreløpige obduksjonsrapporten er ennå ikke klar. Strømninger i sjøen taler for at liket har kommet langveisfra. Det mest sannsynlige er at liket har drevet med kyststrømmen sørvestover. Liket kan ha kommet fra Aust-Agder, Telemark,Vestfold, Oslofjorden, Østfold og til og med Sverige, sier forsker ved Havforskningsinstituttet, Svein Sundby, til avisen

Funnet vil nå bli sjekket mot savnede i Norge, Sverige og Danmark.

(NRK/NTB)