NRK Meny
Normal

UiA-rektor skuffet

UiA-rektor Torunn Lauvdal hadde håpet på flere nye studieplasser i regjeringens forslag til statsbudsjett 2014.

Torunn Lauvdal

UiA-rektor Torunn Lauvdal hadde håpet på mer. – Når vi ser at regjeringen foreslår 260 nye studieplasser i ingeniørfag neste år, uten at UiA får noen, så er det klart vi er skuffet, sier UiA-rektoren.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Universitet i Agder (UiA) får ti nye studieplasser i regjeringens forslag til statsbudsjett 2014. I tillegg får de fire nye stipendiatstillinger. UiA-rektor Torunn Lauvdal hadde håpet på mer.

– Når vi ser at regjeringen foreslår 260 nye studieplasser i ingeniørfag neste år, uten at UiA får noen av disse, så er det klart vi er skuffet. Samtlige plasser går til Nord-Norge og Vestlandet, forklarer Lauvdal.

Fire nye stipendiatstillinger

Hun påpeker videre at hun også hadde forventet penger til flere stipendiatstillinger.

– Vi har ikke fått midler til nye stipendiatstillinger siden 2007, så det er bra at vi får det nå. Men samtidig hadde vi håpet på enda flere, sier hun.

I statsbudsjettforslaget står det at "regjeringen foreslår å bevilge 11,6 millioner kroner til studieplasser ved Universitetet i Agder i 2014. Bevilgningen går til økt opptakskapasitet med nye studieplasser fra høsten 2014 samt til å videreføre de studieplassene som ble tildelt i 2011 og 2012. Det gir en økning på totalt 155 studieplasser fra 2013 til 2014 ved universitetet."

Ti nye studieplasser

Ved første øyekast kan man tolke dette som at dere får bevilgninger til 155 nye plasser, men slik er det altså ikke?

– Nei, dette var i hovedsak studieplasser som allerede lå inne i planene. Det som er nytt, er ti nye studieplasser i rettsvitenskap, forklarer hun.

Totalt foreslås en bevilgning på 1 milliard kroner til universitetet.

Samtidig er det et forslag som trolig mottas med glede fra landets studenter. I statsbudsjettet for 2014 foreslår regjeringen å øke utdanningsstøtten fra ti til elleve måneder.