Uheldig brannvernleder: – Jeg startet brannen

Med vinkelsliper skulle brannvernleder Geirulv Stoveland fikse en ødelagt vevstol. Gnister antente gardinene på vaktmesterkontoret.

Brann på Vardåsen skole

Det var i kjelleren på Vardåsen skole at Geirulv Stoveland brukte vinkelsliper. Arbeidet forårsaket brann på skolen.

– Det er like greit å si det akkurat som det er. Jeg, som er både brannvernleder og inspektør, klarte rett og slett å forårsaket brannen. Fire minutter før brannalarmen gikk så brukte jeg vinkelsliper på vaktmesterkontoret, sier Stoveland til NRK.no.

Det var omkring klokken 11 at 110-sentralen i Agder fikk varsling om brann på barneskolen Vardåsen som ligger i bydelen Søm øst for Kristiansand sentrum. Samtlige nødetater rykket ut til skolen som om dagen kun har elever på skolefritidsordning.

Brann ved Vardåsen skole

Brannvesenet driver fredag ettermiddag med etterslukning på Vardåsen skole på Søm i Kristiansand.

Foto: Tor Saltrøe / NRK

– Rimelig dramatisk

Stoveland forteller at det var en dramatisk opplevelse da brannen oppstod i et verksted som disponeres av vaktmesteren. Han er sjeleglad for at ingen personer ble skadet.

– Det oppleves rimelig dramatisk når det oppstår full tenning så kjapt med så kraftig røykutvikling som det ble. Selv om rommet kun er på 10 kvadratmeter. Det var lett brennbare ting som tok fyr, dermed gikk det veldig fort. Gardinene har sannsynligvis tatt fyr. Dermed har det blitt varmt og brannen har spredt seg til malingsbokser, sier Stoveland.

Inspektøren forteller at han og en kollega knuste vinduet til rommet for å starte slukning før brannvesenet ankom.

– Samtidig fikk vi ringt brannvesenet og varslet at brannen var reell, sier Stoveland.

Ingen personer skadet

Det var kun elever ved skolefritidsordningen (SFO) og personalet som var til stede i bygningen da brannen oppstod. SFO ligger i andre enden av bygningen. Ingen personer ble skadet under brannen.

– Rutinemessig stilte alle elever fra SFO opp da brannalarmen ble utløst. Alt gikk etter planen, sier Stoveland.

Brannvernlederen forteller at skadene på skolen begrenser seg til vaktmesterkontoret og den tilhørende branncellen som har betong på alle sider.

Brannvesenet er fredag ettermiddag i gang med etterslukning på stedet. Stoveland sier brannen ikke kommer til å påvirke skolestarten i neste uke.

– Vi har nå lagt ut informasjon på skolens side til bekymrede foreldre, forteller Stoveland.

– Ikke noe særlig gøy

– Hva tenker du om at du selv forårsaket brannen?

– Det er jo ikke noe særlig gøy, men ok, det var sånn det skjedde. Dette er en lærepenge til meg selv. Jeg har lært at man ikke skal bruke vinkelslipper inne i et rom selv om det i dette tilfelle kun dreide seg om en bagatellmessig oppgave som å slipe bort en liten stålpinne, sier Stoveland.

Laster kart, vennligst vent...