NRK Meny
Normal

– Tyvene visste hva de var ute etter

Innbruddet ved Grødums Auto i Kristiansand kan ha vært et bestillingstyveri.

Stjal utstyr for over en million kroner.

Her jobber krimtekniker Bjørn Grongstad fra Agder politidistrikt på åstedet torsdag morgen.

– Det er vanskelig å trekke noen konklusjon, men tyvene har i alle fall visst veldig godt hva de var ute etter, sier etterforskningsleder Bjørn Rødland ved Kristiansand politistasjon.

Politiet ble varslet om innbruddet klokken 07.10 torsdag morgen. Det er stjålet diagnoseverktøy for en halv million kroner fra bilverkstedet Grødums Auto i Kristiansand i løpet av natt til torsdag. I tillegg er det stjålet annet utstyr, samt en Range Rover.

Grødums Auto

Grødums Auto er lokalisert noen kilometer nord for Kristiansand sentrum.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Over én million kroner

Til sammen ble det stjålet verdier for langt over én million kroner. Tyvene tok seg inn i lokalet ved å bryte opp ei dør. Det var en ansatt ved bedriften som kom på jobb og oppdaget hva som hadde skjedd.

Ifølge Rødland har tyvene satt igjen en ukjent bil på stedet.

– Den er sprayet ned med hvitt pulver fra et brannslukningsapparat. Trolig har tyvene kommet til stedet i kjøretøyet som er hjemmehørende lenger vest i Vest-Agder. Politiet har ennå ikke klart å komme i kontakt med eieren.

Den andre bilen, en Range Rover, er trolig brukt som fluktbil etter tyveriet. Politiet jobber nå med å sjekke bompasseringer i området for å finne ut hvilken vei bilen kan ha kjørt.

– Bilen var inne i lokalet i påvente av deler til reparasjonen. Bilen er trolig nøkkelkjørt, sier Rødland.

Gjør jobbe mer tungvinn

Krimteknikere fra Agder politidistrikt var torsdag morgen i verkstedet for å søke gjennom åstedet som ligger på Dalane like nord for Kristiansand sentrum.

Mekaniker Eirik Juvastøl forteller at utstyret som er stjålet brukes til å diagnostisere skader på nyere biler.

– At vi har mistet dette utstyret gjør jobben mye mer tungvinn for oss. Det er kjedelig når sånt skjer, sier han til NRK.

– Er dette lett omsettelig utstyr?

– Slik det er nå, kan utstyret benyttes på de bilene som er lagt inn. Det blir utdatert etter en stund. Det er utstyrt som er beregnet på bilverksteder, sier Juvastøl.

Grødums Auto

Det skal være stjålet diagnoseverktøy for rundt én million kroner.

Foto: Odd Rømteland / NRK