NRK Meny
Normal

Tyver ribbet bilen for felger

Slik så Mercedesen til kjørelærer Kjell Magne Bentz-Pedersen ut etter at tyver hadde forsynt seg av den splitter nye skolebilen.

Mercedes på understellet

Dette var synet som møtte Kjell Magne Bentz-Pedersen torsdag morgen.

Foto: Privat

– Tyvene må ha operert lydløst ettersom det lå et ektepar og sov i en bobil like ved, forteller daglig leder Kjell Magne Bentz-Pedersen til NRK.

Mercedes på understellet4

Dette er felgtypen som stod på bilen da den ble tyvenes rov.

Foto: Privat

Det var Lyngdal avis som først omtalte saken.

Torsdag morgen på vei til jobb fikk kjørelæreren en melding av en bekjent. Bildene på mobilskjermen viste kjøreskolens nyeste tilskudd satt helt på bakken.

Ny bil

– Noen med litt for lange fingre hadde vært på tomta vår. Først og fremst er det fryktelig skuffende at noen kan gjøre noe slikt, sier Bentz-Pedersen.

Bilen som er helt ny, er utstyrt med en sportspakke som inkluderte attraktive AMG-felger. I tillegg til at felgene er borte, er det gjort skadeverk på bilen som må fikses på et karosseriverksted.

Mercedes på understellet3

Bilen ble senket ned på belegningsstein og vedkubber etter tyveriet.

Foto: Privat

– Tyvene har vært hardhendte da de jekket opp bilen. Spor på stedet tyder ikke på at profesjonelle står bak. Måten bilen er senket ned på steiner og vedkubber virker amatørmessig, mener Bentz-Pedersen.

Anmeldes

Kjøreskolelæreren postet bilder av tyveriet på Facebook, men så langt har ingen kommet med opplysninger som kan gi spor til politiet. Saken anmeldes fredag.

– Jeg ser på det som en tapt sak for min del. Heldigvis er det bare materielle verdier som har gått tapt, sier Bentz-Pedersen.

Mercedes på understellet2

Saken blir anmeldt fredag, men Bentz-Pedersen har lite tro på at saken blir oppklart.

Foto: Privat