Hopp til innhold

Vil ha flere til å forelske seg i Sørlandet

Over en million tyskere leser hvert år om Sørlandet på Horst Tietzes nettside. Han vil ha flere til å velge Sørlandet som feriested og flere til å bli der lenger.

Tysker montasje

Tyske Tietzes har forelsket seg i Sørlandet. Han trekker millioner av nettbruker til nettsiden sin hvert år. Bildene er tatt på hans mange turer i løpet av årenes løp.

Foto: Montasje / NRK

Pensjonisten fra Hamburg har forelsket seg sånn i Sørlandet at han opprettet en nettside som så langt er besøkt av fem millioner tyskere.

Horst Tietze

De stedene på Sørlandet som Horst Tietze selv liker best er rådet han liker best er Farsund, Lyngdal og Lindesnes.

Foto: Privat

– Jeg liker å fortelle andre om hvilket vidunderlig land Norge er, og jeg liker ikke at tyske turister bare drar til Sørlandet for å fiske, sier Tietze.

Han mener Sørlandet er langt mer enn en fiskeplass, og hvert år er en million tyskere innom nettstedet og leser om natur, begivenheter, opplevelser, mennesker og fisking.

Må bli lenger

– Man må ikke dra fra Tyskland til Sørlandet og være der i bare en uke. De må være der to, tre eller fire uker, mener Tietze.

Selv har han vært på Sørlandet hvert år siden 1991. Vanligvis i flere uker om gangen, og vanligvis flere ganger i året. Han startet nettstedet i 2008.

Glad for engasjementet

Heidi Sørvig

Daglig leder for Visit Sørlandet, Heidi Sørvig.

Foto: Pål Tegnander

Ledelsen hos Visit Sørlandet synes det private engasjementet er bra, og tror det kan trekke enda flere til landsdelen.

– Vi lever i en verden der delingskulturen blir stadis sterkere, og det at han har laget denne nettsiden er supert, sier daglig leder for Visit Sørlandet, Heidi Sørvig.