NRK Meny
Normal

Tvillingsøstre imponerer: – De kan nå veldig langt

De spås en lysende musikkarriere. Fredag kveld skal Maren og Charlotte Wallevik Hansen fra Kristiansand fremføre sin nye singel under musikktreffet Sørveiv.

Oakland Rain

Tvillingsøstrene Maren (til venstre) og Charlotte gleder seg til å fremføre sin nye singel under musikkarrangementet Sørveiv.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Maren og Charlotte Wallevik Hansen skal i helgen opptre for bransjefolk fra både inn- og utland, under musikkarrangementet Sørveiv i Kristiansand.

De 18 år gamle tvillingsøstrene har nylig gitt ut sin første singel «So Give Me Love», og det er knyttet store forventninger til jentenes opptreden og videre karriere.

Målrettede jenter

– Det høres ut som en kjærlighetssang, men det handler om kjærlighet i en annen betydning. Alt i samfunnet handler om å bli likt av alle, og på den veien mister mange seg selv. Så singelen vår handler om vi heller burde fokusere på å være gode mot hverandre, sier jentene engasjert.

Tvillingsøstrene gikk tidligere under navnet The City, men kaller seg nå Oakland Rain. Og med nytt bandnavn og ny singel er jentene klare til å erobre musikkverdenen.

– Vi er veldig målrettet på at det er dette vi vil gjøre. Vi ønsker å fortsette med musikken, spille konserter og skrive nye låter. Det er deilig og endelig kunne slippe vår første singel, sier de begeistret.

Under helgens musikkbransjetreff Sørveiv får jentene mulighet til å vise seg frem for erfarne bransjefolk. Rundt 40 konserter skal spilles fordelt på syv scener, og her ligger det en stor sjanse for unge artister til å bli oppdaget.

Tvillingene i Oakland Rain synger og spiller "Give Me Love"

– De har potensiale til å slå gjennom internasjonalt

Festivalleder Kjetil Norhus har ståltro på at Oakland Rain kommer til å nå langt. Målet er at internasjonale bransjefolk vil få øynene opp for jentene når de opptrer fredag.

– Vi tror og håper Oakland Rain kommer til å levere veldig bra. Personlig tror jeg de kan nå veldig langt, og jeg mener absolutt at de har et potensial til å slå gjennom internasjonalt.

Norhus mener de to kristiansandsjentene har et musikalsk og visuelt uttrykk som gjør dem ekstra interessante.

– De er to 18 år gamle rødhårede tvillinger som spiller country. Det er i seg selv nok for å få en del musikkbransjefolk på kroken. Jentene er unike, og de har kommet lenger enn mange andre i den alderen, slår han fast.

Gleder seg noe sinnsykt

Maren og Charlotte går til vanlig på musikklinja på Vågsbygd videregående skole. Jentene har alltid sunget i ulike sammenhenger, og fra de var tolv år gamle begynte de å skrive sine egne låter.

Mange tror det kan være utfordrende å jobbe så tett med sin egen søster. Men det har ifølge jentene aldri vært et problem.

– Vi er bestevenner, og henger sammen omtrent hele tiden. Det er kjempekoselig å jobbe sammen musikalsk, og vi har en veldig god kjemi.

De to jentene forteller at flere har sammenlignet dem med den svenske duoen First Aid Kit. Sjangeren beskriver de som folkpop med innslag av country.

Jentene gleder seg enormt til deres første opptreden sammen med band i kveld, og håper det gir dem et steg videre inn i musikkbransjen.

– Vi har øvd veldig mye, og det blir kjempestas å spille med band for første gang i konsertsammenheng. Vi gleder oss noe sinnssykt.

Hør Oakland Rain fremføre sin nye singel «So Give Me Love» for NRK her: