I tvil om ny Hovefestival i 2015

Daglig leder i Hovefestivalen har jobbet på spreng med ny Hovefestival i 2015. Nå ser det likevel ut til at det ikke blir musikkfest på Tromøya neste år.

Hove Amfiscenen Mac Miller avstand 2013

Benedikte Nilsen i Hovefestivalen håper i det lengste på slike scener fra Arendal også sommeren neste år.

Foto: Kim Erlandsen

Daglig leder Benedikte Nilsen i Hovefestivalen innrømmer at det begynner å bli noe seint å stable en festival på beina på Hove i 2015, selv om hun har klart å skrape sammen store summer til festivalen.

Benedicte Nilsen

Benedicte Nilsen er daglig leder i Hovefestivalen. Hun ønsker å arrangere ny festival på Tromøya i Arendal neste år.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Hvileår i 2015

– Kanskje er det lurere å ha et hvileår neste år, og lage en best mulig Hovefestival i 2016 og videre inn i fremtiden. Det viktigste for meg er at festivalen skal være bærekraftig og på lengre sikt, sier Nilsen.

Hun har jobbet intenst med å skaffe til veie penger til nye festival neste år etter at det i oktober ble kjent at det på grunn av store underskudd ikke kom til å bli arrangert noe Hovefestival sommeren 2015. Hun satte frist til jul med å finne en løsning.

– Vi må ikke gjøre noe uoverveid. Vi må tenke om det er liv laga med en Hovefestival i 2015, sier hun.

Tett dialog

Fem millioner kroner mener hun å ha skaffet til veie for å arrangere festival på Tromøya også neste sommer. Nå er hun i tett dialog med Melvin Benn i Festival Republic, som tar den endelige beslutningen.

– Jeg har sendt en e-post til England og til Melvin i Festival Republic og fortalt om de pengene jeg har skaffet for å lage festival til sommeren, forteller Nilsen.

Hun forklarer at Melvin Benn går grundig gjennom tallene fra i fjor og vil ta en beslutning på hva som vil skje.

Hove Amfi laser blå jenter foran

Nattstemning på Amfiscenen under Hovefestivalen i sommer.

Foto: Thomas Sommerset

Det står i alle fall ikke på lysten til å stable en festival på beina.

Jeg har snakket med ordføreren i Arendal, og hatt mye kontakt med Melvin. Men vi er sent i prosessen nå. Likevel er det er spennende å se hvilke band og artister som skal turnere i Europa, sier hun.