TV-såpe fra Kvinesdal til Østen

En TV-serie produsert i Kvinesdal når millioner av TV-seere i Midt-Østen.

Bilde fra studio
Foto: Odd Rømteland / NRK

- Vi spiller inn en dramaserie med arabere og for arabere, forteller produsent Ronny Tønnesen.

Serien handler om en egyptisk familie som har ulike hverdagsproblemer. TV-dramaet skal sendes på kanalen Miracle Channel.

Kristen profil

- Prosjektet er et kristent prosjekt, og den egyptiske familien tar med seg Bibelen og det som står der inn i hverdagen, sier Tønnesen.

Det skal ta åtte dager å spille inn 13 episoder på omtrent ett kvarter hver. Både i januar og i juni er det planlagt nye innspillingsperioder.

Barty Shokralla er leder for Miracle Channel. Han er overbegeistret over mulighetene serien "The House" gir.

Barty Shokralla
Foto: Odd Rømteland / NRK

- Det er helt fantastisk og veldig spesielt at det finnes folk i Kvinesdal som har hjerte for mennesker i araberverdenen, sier Shokralla.

Norges største TV-kanal

Miracle Channel som blir sendt ut fra Kvinesdal kan taes inn over hele Midt-Østen og Nord-Afrika. Kanalen sender 24 timer i døgnet, og er på mange måter Norges største fjernsynskanal. Dette er misjonsvirksomhet á la 2006, forteller produsent Tønnesen.

Fra opptakene til serien
Foto: Odd Rømteland / NRK

- Med dette verktøyet kan vi komme inn i hjemmene til millioner av arabere, og gjennom serien kan vi formidle hva vi tror på.

Trofaste norske givere sørger for at dramaserien kommer på lufta.

- Vi ser mange resultater av sendingene våre; folk blir forandret og mennesker får fred med seg selv og andre, sier Shokralla entusiastisk.