TV-kamp kan gi publikumsrekord

Spillerne på Amazon Grimstad håper det blir tettpakket med publikum lørdag 12. mai. Da TV-overføres for første gang en toppseriekamp direkte fra Levermyr stadion.

Amazon Grimstad jubler

12. mai klokka 17 kan du se Amazon Grimstad i TV-kamp. Forhåpentligvis kan kampen og publikumsoppslutning resultere i jubelscener som dette. (arkivfoto)

Foto: Sander Heggheim / NRK

Gro Ingvardsen

Gro Ingvardsen mener toppkampen 12. mai og alt som skal skje rundt kampen, vil gi god underholdning for hele familien.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Daglig leder og spiller i Amazon, Gro Ingvardsen, er strålende fornøyd med at NRKs første toppseriekamp for kvinner denne sesongen skal gå fra Levermyr stadion.

– Det er er stort for oss og vi har jobbet hardt for dette, sier Ingvardsen.

Vil slette gammel norgesrekord

Det er ikke tilfeldig at NRKs satsing på kvinnefotball denne sesongen starter i Grimstad. I fjor ble det satt publikumsrekord for hele Toppserien på Levermyr med mer enn 1500 tilskuere på en kamp.

Det ligger hardt arbeid, sier Ingvardsen

– Det er en stor jobb å mobilisere for å få folk til å komme på kamp. Men nå har vi erfaring fra i fjor og vil gjøre det enda bedre i år og har allerede begynt med jobben. Vi satser stort med et fantastisk show og opplegg rundt kampen og i pausen.

Amazon Grimstad satser på å slå den gamle rekorden på 1548 publikummere.

– Nå skal vi over 2000, sier Ingvardsen.

Levermyr stadion har vært arena for store begivenheter i kvinnefotballen før. Den aller første offisielle damekampen som noen gang ble spilt i Norge gikk nettopp på Levermyr. Den gang var det formidable 5000 tilskuere på stadion.

Suksess kan gi ny TV-kamp

Spillerne i Grimstad-klubben gleder seg stort til å vise seg fram i kampen i mai.

– Det er glede og nervøsitet, men det er på tide at vi også får oppleve noe sånt. Dette er spillere som ofrer himla mye av sin tid på å spille fotball. Det er ingen av våre spillere som ikke jobber eller studerer ved siden av fotballen.

Publikumssuksess kan resultere i flere TV-sendte kamper fra Levermyr.

Totalt sju kamper fra kvinnenes øverste divisjon skal sendes direkte på NRK denne sesongen. Ifølge fotballforbundet skal én av kampene gå til den klubben som har det beste konseptet for å få flest mulig tilskuere på kampen.

Fristen for "publikumsfrieriet" til NRK går ut 1. mai.

– Det er gulrota bak det hele og gjør at vi har lyst til å mobilisere nå. Ikke bare for Grimstad, men generelt for damefotballen så er vi nødt til å få opp publisiteten og få publikum til å komme. Dette gagner ikke bare oss i lokalmiljøet – det gagner fotballen i Norge generelt, sier Ingvardsen

Følgende TV-kamper er klare:

12/5: Amazon Grimstad–LSK Kvinner
19/5: Arna Bjørnar–Stabæk
26/5: Vålerenga–Røa
2/6: LSK Kvinner–Vålerenga