Tuva kostet millioner

Stormen Tuva førte til skader for tilsammen 25 millioner kroner på Sørlandet og Østlandet.

Langs bystranda i Kristiansand
Foto: Berge, Asbjørn Odd / Asbjørn Odd Berge/NRK

Stormen raste over store deler av Sør- og Østlandet i går før vinden avtok mot kvelden.

Det er ikke meldt om personskader som følge av stormen, men Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige forsikring anslår at de materielle skadene er på rundt 25 millioner kroner.

LYD: Tuva førte til million-skader

På det meste var tre tusen husstander uten strøm på Agder da stormen Tuva preget landsdelen.

De fleste fikk strømmen tilbake i løpet av kvelden i går, men fortsatt er 500 husstander i Froland og Åmli uten strøm, opplyser Realf Ottesen i Agder Energi.  

Deler av taket på Gimle alders- og sykehjem forsvant i stormen.

Deler av taket på Gimle alders- og sykehjem forsvant i stormen.

Foto: Thorstein Johannessen

 

Evakuerte flytter tilbake

Fire beboere på Gimle syke-og aldershjem i Kristiansand får trolig flytte tilbake til rommene sine i dag.Beboerne ble evakueret da deler av taket på aldershjemmet blåste av i går ettermiddag. I går kveld fikk representanter for Kristiansand Eiendom dekket til taket.

I går kveld kom også trafikken i gang igjen på Arendalsbanen. Togene stod fra ettermiddagen etter at strømmen på Arendalsbanen ble kuttet på grunn av uværet.

Orkan i kastene

Det blåste full storm langs hele agderkysten i går. I Vest-Agder var uværet på det nærmeste over ved 17-tiden, etter at vinden hadde vært opp mot orkan i kastene ved Lista og Lindesnes.

  NETT-TV: ORKAN I KASTENE

Også på Torungen fyr registrerte fyrvokter Tor Mørland vindkast med orkan styrke - det vil si mer enn 32,6 meter i sekundet.

- Meteorologisk institutt fortalte at vi hadde vindstyrke på 33,1 meter i sekundet. Det er det verste jeg har opplevd i min tid på Torungen, sier Mørland.

Tuva

Oversvømmelse i båthavn i Arendal

Foto: Erik Wiig Andersen

Siste nytt fra NRK Sørlandet