Turgåer fant levninger etter menneske

Politiet i Agder har startet etterforskning etter at en turgåer fant rester etter skjelett og klær i sjøkanten.

– Det er gjort funn av levninger i form av deler av et skjelett samt noen klesplagg. Funnet ble gjort delvis i vannet og delvis på land. Det ble straks satt i gang en åstedsundersøkelse av politiet, sier lensmann i Holt lensmannsdistrikt Odd Holum i en pressemelding.

Det var lørdag 27. mars i år at en turgåer kom over levninger ved Nautholmen i Tvedestrand.

Politiet i Agder startet etterforskning, men det er først i dag at de går ut med opplysninger om funnet.

Hvorfor har dere ikke opplyst om dette tidligere?

– Det er et område som vi ville undersøke på egenhånd før vi fikk publisitet rundt det. Det er ikke en stor holme og vi ville undersøke hele holmen uten at andre var tilstede, sier Holum.

Odd Holum

Odd Holum, lensmann i Holt.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Vet ikke kjønn eller alder

Politiet skriver videre at de har gjort flere søk i området med bistand fra Redningsselskapet og dykkere fra Østre Agder brannvesen.

Politiet regner med å avslutte undersøkelsene på stedet i løpet onsdagen.

– De funnene vi har gjort er sikret og sendt til kriminalteknisk undersøkelse. Foreløpig kan vi ikke si noe om hverken kjønn eller alder på vedkommende, men vi håper kriminaltekniske og rettsmedisinske undersøkelser vil gi oss svaret på dette, sier Holum.

Ingen savnet i området

Lokalt er det ingen som er meldt savnet som kan knyttes opp mot funnet på Nautholmen.

– Det er helt umulig å si hva som har skjedd. Vi har samlet inn skjelettrester og klesplagg og meldt inn dette til Kripos, sier Holum.

Funnet vil bli undersøkt opp mot savnetmeldinger både i Norge og internasjonalt. Levningene bærer preg av å ha ligget i sjøen en stund, og kan ha blitt ført til funnstedet av vind og strømforhold.

– Slik det ser ut er det levninger etter én person, sier Holum.