NRK Meny
Normal

Tuklet med strømmen - bolig totalskadet

En 62-åring er tiltalt for å ha tjuvkoblet en skjøteledning fra ei båthavn i Holskogveien i Kristiansand slik at det oppstod brann i boligen.

Brann Holskogveien

Det stakk flammer ut av huset da brannvesenet kom fram til stedet.

Foto: Nicolai Prebensen / N247

Det var om kvelden 14. oktober i 2013 at brannvesenet ble varslet om brann i boligen tilknyttet Holskog Gård i Kristiansand. Eiendommen er eid av Kristiansand Næringsselskap.

Ifølge tiltalen skal mannen ha koblet en skjøteledning til et strømuttak i en nærliggende båthavn og ført ledningen opp til boligen på adressen.

– Isolasjonssvikt

– Via skjøteledninger med forgreninger koblet han flere elektriske apparater til denne strømforsyningen. Det oppstod isolasjonssvikt på en av skjøteledningene med påfølgende elektrisk lysbue, som førte til brann og omfattende skader på boligen, skriver påtalejurist Johan Martin Kile i Agder politidistrikt.

Boligen fikk store skader innvendig og ble senere revet.

Da brannvesenet kom fram til stedet stod det flammer ut av tre vinduer på stedet.

– Det brant i hele første etasje, og loftsetasjen var også i fyr kort tid etter vi kom. Det tok tak i takkonstruksjon og vegger, sa brannmester Erik Johannessen i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) til fvn.no.

Erstatning

Politiet har lagt ned påstand om erstatning til forsikringsselskapet Gjensidige samt Kristiansand Næringsselskap.

Mannen må også svare for kjøring i ruspåvirket tilstand. I april 2014 ble han stanset i Kongshavnveien i Kristiansand med amfetamin i blodet.