Truffet av tre skudd i hodet

En person er kjørt til sykehus, etter å ha blitt truffet av tre skudd fra en gassdrevet luftpistol i hovedgata i Kristiansand.

Markensgate

Her, ved hesten i Markensgate, var det de to personene røk sammen.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

En 26 år gammel mann er pågrepet av politiet, etter en skyteepisode i Markensgate torsdag ettermiddag.

Flere skudd ble løsnet, og vitner har forklart til politiet at prosjektiler suste rundt hodet på dem.

- Rundt klokka 13.00 fikk vi melding om at en mann gikk i gata og viftet med en pistol. Meldingen gikk også ut på at en person skulle være skutt og lå i Markens, fortalte operasjonleder Frank Solås i Agder poltidistrikt til NRK like etter hendelsen.

Skudd skyldtes krangel

Våpenet viste seg å være en gassdrevet luftpistol. En mann ble truffet av tre skudd fra pistol. Han skal ha blødd kraftig idet han ble kjørt til sykehuset, men er ifølge politiet ved bevissthet og ikke alvorlig skadd.

Bakgrunnen for krangelen mellom de to mennene skal ha vært penger.

- De var ut og inn av butikker i sentrum, og det har åpenbart vært en uoverenstemmelse mellom de to. Hva den gikk ut på vet vi ikke, sier Solås.

Ble løsnet flere skudd

Det ble løsnet flere skudd midt i den travle gata, og Solås sier flere opplevde situasjonen som dramatisk.

- Flere opplevde at det ble skutt ganske vilt rundt seg. De opplevde også at prosjektiler suste rundt hodene på dem. Vi skal avhøre flere vitner og etter hvert skal også 26-åringen og mannen som ble skutt avhøres, sier Solås.

- Ubehagelig opplevelse

Vitner NRK møter i Markensgate, sier situasjonen raskt roet seg ned etter episoden, fordi politiet kom til stedet.

- Jeg så at en person gav en annen penger, før de fortsatte oppover Markens mot kjøpesenteret Slottet. Så begynte de å løpe etter hverandre og den ene hadde en pistol. Jeg så ikke om han skjøt, men den ene begynte i alle fall å blø og de løp inn på Narvesen. Så kom heldigvis politei, sier vitnet.

- Det er jo ubehagelig når slikt skjer midt på dagen, midt i gata, men politiet kom fort, så det var bra sier vitnet til NRK.