Normal

Dømt for knivstikking - truet med kniv på nytt

I juni ble 35-åringen dømt til fem år og ti måneders fengsel for knivstikking. Under én måned senere truet han på nytt med kniv.

Kniv Wawe Leatherman

Dette er kniven som 35-åringen rettet mot den andre festdeltakeren.

Foto: politiet

Det var 17. juni i år at Kristiansand tingrett dømte den 35 år gamle mannen til fengsel i fem år og ti måneder for å ha knivstukket en 30 år gammel mann. Knivstikkingen skjedde å offerets egen bursdagsfest på Gimlemoen i Kristiansand.

I dommen kom det fram at 30-åringen kunne hadde dødd dersom han ikke hadde fått øyeblikkelig hjelp. Den 30 år gamle kristiansanderen ble stukket i mageregionen og fraktet til sykehus i all hast. Der ble han operert. Han var innlagt på sykehus i to uker.

Les også:

Trakk fram kniv på fest

Ifølge den nye dommen fra Kristiansand tingrett var 35-åringen i sommer på en grillfest med tre andre personer i Baneheia i Kristiansand. Mens de fire spiste og drakk skal 35-åringen ha snakket om straffen han nylig var idømt og at saken var anket til lagmannsretten.

Utover dagen fortsatt festen i en leilighet i Kristiansand sentrum. Uten noen foranledning skal 35-åringen plutselig ha trukket fram et Leatherman multiverktøy og rettet et knivblad mot halsen til en av festdeltakerne. Det ble et merke på halsen til vedkommende.

Ifølge 35-åringen brukte han kniven for å understreke et poeng i forbindelse med den forrige straffesaken.

Mann knivstukket

I juni i år ble 35-åringen dømt til en lang fengselsstraff for å ha knivstukket en 30-åring under en bursdagsfest på Gimlemoen i Kristiansand.

Foto: Kim Nystøl / NRK

Situasjonen roet seg, men mannen som fikk kniven opp mot halsen spurte flere ganger hvorfor tiltalte gjorde dette. Mannen skal da på nytt ha tatt fram kniven.

Les også:

Nødverge

En av de andre i rommet kastet seg da over 35-åringen, rev ham ned på gulvet og tok fra ham kniven. Deretter ble de fire bedt om å forlate stedet. Huseieren ba imidlertid den som var blitt truet om å bli igjen slik at det ikke oppstod en ny knivepisode på utsiden.

Men i trappen stoppet 35-åringen opp og ble på nytt aggressiv. Igjen rettet han kniven mot den samme personen.

Offeret forklarte i retten at han i nødverge gikk til angrep på tiltalte slik at de begge rullet ned trappa. I bunnen satte offeret seg oppå tiltalte og slo ham i hodet og overkroppen mens han dunket mannes hode i betonggulvet.

En av de andre mennene fikk tatt fra mannen kniven og kontaktet politiet.

Les også:

Punktert lunge

Under rettssaken ba forsvareren til 35-åringen retten ta hensyn til at tiltalte var blitt utsatt for kraftig gjengjeldelse. Mannen fikk blant annet punktert lunge under basketaket som oppstod. Retten mente imidlertid at angrepet måtte anses mer som nødverge enn gjengjeldelse, og at det derfor ga lite strafferabatt.

Mannen er straffedømt fire ganger tidligere og bøtelagt en rekke ganger.

Kristiansand tingrett kom fram til at mannen burde dømmes til 90 dagers fengsel.