NRK Meny
Normal

Truet med torpedo

Politiet mener Atle Hamre sendte en torpedo for å presse penger av kristiansanderen Trond Willy Wilhelmsen.

Atle Hamre
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Atle Hamre skal ha brukt en torpede for å kreve inn penger fra investor Trond Willy Wilhelmsen i Kristiansand. Det mener politiet ifølge flere aviser.

Hamre er en av sju personer som er siktet for å ha presset Wilhelmsen for en halv million kroner.

I dag avgjør politiet i Kristiansand om de vil be om varetektsfengsling av Hamre.I alt er sju personer siktet i saken, og satt i går i avhør hos politiet, men fem er nå løslatt.

Truet av torpedo

Trond Willy Wilhelmsen (arkivfoto)
Foto: Geir I. Egeland / NRK

Investor Trond Willy Wilhelmsen (51) fra Kristiansand, som leverte inn anmeldelse mot Atle Hamre skal ha blitt truet og presset av en torpedo til å gi fra seg en halv million kroner.

Torpedoen skal ha tatt med seg tre andre kjente kriminelle fra Vestfold, reist til Kristiansand 15. mars og oppsøkt Wilhelmsen.

Wilhelmsen nekter for at han har anmeldt pengeutpressing og sier til Aftenposten at saken er en belastning.

Utpressing av millionbeløp

Tilsammen er sju personer siktet i saken. - De er siktet for en fullbyrdet utpressing av 500 000 kroner, og forsøk på utpressing av et millionbeløp, sier politiinspektør Nils Anders Grønås i Agder politidistrikt til VG.

Atle Hamres advokat, Jonny Sveen, sier hans klient stiller seg helt uforstående til at han er trukket inn i saken, og mener han er utsatt for et komplott. Hamre nekter kjennskap til utpressingen.