NRK Meny
Normal

Truet med øks

22-åring må i fengsel etter å ha tatt med seg øks på byen.

øks

En 22 år gammel mann fra Mandal er dømt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, og for å ha viftet og truet med ei øks på offentlig sted. (Illustrasjonsfoto).

Foto: jaran Øijord / NRK

En 22 år gammel mann fra Mandal er dømt til fengsel for å blant annet ha truet flere personer med ei øks. 22-åringen har innrømmet forholdene.

Første økseepisode skjedde da 22-åringen natt til søndag 17. juni 2007 ble bedt om å komme til et hus for å hjelpe noen kamerater, fordi det skulle ha oppstått bråk med noen polakker.

22-åringen tok med seg øks til stedet, og denne kastet han mot et vindu. På første forsøk bommet han, og øksa falt ned på panseret på en bil som sto rett nedenfor vinduet. På andre forsøk traff han vinduet og øksa gikk gjennom.

Slo og skallet

Andre økseepisode skjedde natt til tirsdag 10. juli 2007, da 22-åringen kjørte bil i ruset tilstand til utestedet "Puben" i Mandal.

Uten noen spesiell foranledning, gikk han til angrep på en mann utenfor puben. 22-åringen både slo og skallet til fornærmede i ansiktet. Etter at tiltalte hadde holdt fornærmede over panseret på bilen, prøvde fornærmede å flykte fra stedet. Tiltalte fulgte etter, og tok igjen fornærmede etter om lag 15-20 meter. Han fortsatte så å slå fornærmede.

Fornærmede kom seg deretter inn på puben, og da hentet tiltalte øksa fra bagasjerommet i bilen og sa at ”jeg kan ta deg, og deg og deg” til andre personer som sto utenfor, og slo deretter øksa i rekkverket.

Tiltalte kjørte deretter fra stedet, men kom kort tid etter tilbake og ble pågrepet av politiet.

22-åringen må nå i fengsel i fem måneder for disse og andre straffbare forhold.