Asylsøker truet med å drepe lensmann

En 20 år gammel asylsøker er dømt til seks måneders fengsel etter å ha truet med å drepe flere personer.

Mannen truet blant annet med å drepe en lensmann i Vest-Agder. Han truet også med å ta livet av en ansatt på asylmottaket der han bodde.

Bakgrunnen for truslene mot den ansatte på mottaket var at 20-åringen hadde kjøpt seg ny datamaskin. Mannen hadde bedt om å få hjelp med internett, som ikke fungerte på maskinen.

Truet med å brenne ned mottaket

Dette skal ha gjort mannen så sint at han slo i vegger og gjenstander på asylmottaket. I tillegg skal han ha truet med å brenne ned mottaket. I retten nektet mannen for å ha truet noen. Episoden skjedde i mars i fjor.

I september var lensmannen på vei til jobb i sivile klær og sivil bil. Lensmannen stoppet ved et fotgjengerfelt for å slippe mannen over veien.

20-åringen tok da opp en kniv og snudde seg mot lensmannen og gjorde bevegelser over halsen med kniven før han fortsatte over gaten.

I retten innrømte han at han hadde båret en tapetkniv. Han forklarte dette med at han tidligere har vært utsatt for grov vold og overgrep og at det er rasisme i Norge. Han forklarte også at han må ha kniv for å kunne beskytte seg selv.

Trakk kniv mot ansatt

I oktober forsøkte 20-åringen å ta seg inn på hotell. En ansatt ved asylmottaket ba mannen gå tilbake til mottaket der han bodde. Da svarte mannen med å ta frem en kniv. Ifølge personen skal asylsøkeren ha vært ruset, og han ga til slutt ifra seg kniven.

Mannen ble senere pågrepet av politiet i hotellbaren etter å ha truet den ansatte.

Asylsøkeren er i tillegg dømt for flere tyverier.