Hopp til innhold

Truer med bøter

SFT truer Mandal Castings med tvangsbøter for avvik.

Mandal Castings
Foto: Mandal Castings

En rutinekontroll utført av Statens Forurensningstilsyn i desember, avslørte at Mandal Castings blant annet ikke har gode nok rutiner og ikke behandler farlig avfall på en god måte, skriver Lindesnes avis.

SFT ber om at avvikene rettes opp innen 1. mai. Dersom fristen ikke overholdes vil det komme dagbøter på 1 000 kroner dagen til støperiet.

Daglig leder Øyvind Dalan sier han er forundret over rapporten fra SFT, ettersom bedriften ikke forurenser.

Støv fra sand

- Vi etterkommer alt fra SFT. Vi tar tak i det de påpeker og skal ha alt på stell. Vi har vært for dårlige på rapporteringene inn til SFT. Vi fikk ny utslippstillatelse og trodde alt var greit, sier Dalan til NRK Sørlandet.

- Det overrasker meg at rapporten ble som den ble. Vi har ingen utslipp til elva og det eneste som kommer ut fra fabrikken er litt sandstøv og litt røyk fra støpeprosessen når ventilasjonsanlegget ikke klarer å ta unna alt.

- Vi har også deponering av smøreolje inne i bedriften. Det er så lite at vi deponerer det bare en gang i året. Men det er krav til at det skal deponeres to ganger i året, uansett hvor mye vi har, så det må vi begynne med, sier Dalan.