NRK Meny
Normal

Tror voldtektsmannen er lokal

Politiet mistenker at mannen som overfalt og voldtok en kvinne i 50-årene i Mandal i august er lokal.

Overvåkingsvideo Mandal

Leif Vagle

Mandals politistasjonssjef Leif Vagle

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

– Ut ifra stedet der overgrepet skjedde og hvordan mannen har beveget seg har han sannsynligvis kjennskap og lokalkunnskap til området, sier politistasjonssjef i Mandal, Leif Vagle, til NRK.

Søndag 14. august ble en kvinne i 50-årene overfalt og voldtatt i Furulunden i Mandal. Hun var på vei fra Mandal sentrum til campingplassen i området.

– Har gjerningsmannen på video

Politiet har brukt store ressurser i etterforskningen av saken, men gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

I slutten av august ble en overvåkningsvideo fra Mandalshallen offentliggjort. Mannen på filmen oppholder seg like ved stedet og politiet mener han har kvinnens veske i hendene.

I tillegg sitter de på overvåkningsvideo av at mannen kommer ut av skogen.

Politiet ha bedt mannen om å melde seg, men ingen har meldt seg til nå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Åstedet for voldtekten i Mandal

Politiet ber alle som har oppholdt seg i Furulunden og områdene rundt mellom klokka 02.00 og 03.00 natt til søndag under Skalldyrfestivalen om å melde fra.

Foto: Per-Kåre Sandbakk

Har kun fått inn ett tips

Politistasjonssjef Leif Vagle sier til NRK at de kun har fått inn ett tips etter at de offentliggjorde overvåkningsvideoen i august og det har ikke ført dem noe videre i saken.

– Vi er fortsatt interessert i tips fra publikum for vi har ingen konkret å gå på, bortsett fra at vi har overvåkningsvideoene som vi mener bestemt er gjerningsmannen, sier Vagle og legger til;

– På videoen mener vi han står med veska til kvinnen. Vi trenger fortsatt publikums hjelp til å få identifisert vedkommende