NRK Meny
Normal

– Start kommer til å overleve i eliteserien

Søndag tapte Start 0–1 for serieleder Strømsgodset på bortebane. Men tross tap i to kamper på rad tror trener, Mons Ivar Mjelde, at det blir eliteseriespill for Start også neste år.

Mons Ivar Mjelde

Start-trener, Mons Ivar Mjelde, er optimistisk og tror klubben vil overleve i eliteserien.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Bortekampen mot Strømsgodset i går endte 1–0 til Strømsgodset. Start-trener, Mons Ivar Mjelde, var likevel fornøyd med kampen.

– En akseptabel bortekamp

– De har flere sjanser enn oss og det er vel fortjent at de vinner. Men jeg synes vi gjennomfører en akseptabel bortekamp. Vi er også glad for at vi har muligheten til å avgjøre dette selv til helgen, sier Mjelde til NRK.

Les også:

Start har nå 32 poeng, og ligger på 12. plass. Det er fire poeng ned til kvalifiseringsplass når to kamper gjenstår. Til søndag møter Start Lillestrøm på Sør-Arena.

– Tror vi kan klare det

Start-treneren er optimistisk med tanke på å beholde plassen i eliteserien også neste sesong.

– Jeg har tro på at vi kan klare det. Fremover må vi gjøre alt vi kan. Klarer vi det, er det etter min mening en bra prestasjon tatt i betraktning at vi lå sist med kun 15 poeng så sent som i juli, sier Mjelde.

– Overlever vi med en så liten stall er det nesten en like stor prestasjon som at Strømsgodset er med i toppen, sier Start-treneren.

Peter Kovacs

Péter Kovács ble matchvinner mot Start søndag. Han ordnet også seier borte mot Aalesund i forrige runde.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix