– Vil dra folk fra hele Skandinavia

Anniken Huitfeldt var høyt oppe etter åpningen av Kilden fredag. Kulturministeren tror Kilden i Kristiansand blir viktig også for andre enn sørlendinger.

Kulturminister Anniken Huitfeldt på scenen under åpningsforestillingen av Kilden

Anniken Huitfeldt talte for de fremmøtte under åpningsfesten i Kilden fredag.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

– Nå er man i front og får til noe som er stort ikke bare i norsk sammenheng, men også i europeisk sammenheng. Ett hus som skal romme både symfoniorkester, opera og teater. Det kommer til å inspirere veldig mange, mener Huitfeldt.

Misunnelig kulturminister

Teater- og konserthuset Kilden ble endelig åpnet fredag. I salen satt en overveldet kulturminister, som etter åpningsforestillingen lover å komme igjen.

– Det å få se så mye kultur av høy kvalitet ga absolutt mersmak. Selv om dette ikke er i mitt nabolag, så kommer jeg helt sikkert igjen, sier statsråden.

Huitfeldt tror Kilden vil dra folk fra hele Skandinavia til Sørlandet.

– Dette bygget er fantastisk. Så å komme fra Danmark eller Sverige og hele Norge for å se dette, det er jeg sikker på at kommer til å skje. For det er ikke bare innholdet som har høy kvalitet, men også bygget. Dette blir et kraftsentrum for regionen som kommer til å tiltrekke folk til Sørlandet, sier Huitfeldt.

– Jeg er så imponert over hva de har fått til. Vi fikk se mye av det som skal foregå, og man blir veldig misunnelig på hva man får til her, sier Huitfeldt.

Utdrag fra åpningsfesten på NRK1

Søndag kveld klokken 22.00 på NRK1 kan du se et utdrag fra fredagens åpningsforestilling.

Blant annet opptrådte Malena Ernman med Kristiansand Symfoniorkester og Helene Bøksle.

Det var også utdrag fra West Side Story og Les Misérables, når Sørlandets nye kulturmekka ble åpnet med brask og bram.