NRK Meny
Normal

Tror ikke velgerne svikter Høyre

Striden om den nye eiendomsskatten i Kristiansand vil ikke gi Høyre noe handikapp i valgkampen til høsten. Det tror partiets ordførerkandidat i Kristiansand, Arvid Grundekjøn.

Arvid Grundekjøn

Høyres ordførerkandidat i Kristiansand, Arvid Grundekjøn, tror ikke eiendomsskatten i Kristiansand skader partiet før høstens valg.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Dag Ingvar Jacobsen

Professor Dag Ingvar Jacobsen ved UiA tror flere av de borgerlige partiene i Kristiansand vil tape stemmer på grunn av eiendomsskatten.

Foto: NRK
Espen Solum med klage

Huseier-leder Espen Solum har ved flere anledninger gått i strupen på Høyres ordfører Per Sigurd Sørensen etter omtakseringen av boliger og vedtaket om høyere eiendomsskatt.

Foto: Øivind Eskedal / NRK

Professor Dag Ingvar Jacobsen ved Universitetet i Agder følger kommunevalg tett.

Han har tidligere sagt til NRK at han tror de borgerlige partiene vil tape velgere på grunn av den økte eiendomsskatten og omtakseringen i Kristiansand.

Nåværende Høyre-ordfører Per Sigurd Sørensen, som har talt varmt for en omtaksering av boligene i Kristiansand, tar ikke gjenvalg til høsten og Høyres nye ordførerkandidat er Arvid Grundekjøn.

Det er han som nå må argumentere for Høyres standpunkt i skattesaken.

Tror ikke velgerne svikter

Høyres nye ordførerkandidat, Arvid Grundekjøn, må nå stå opp for de valgene partiet har gjort før ham og det er han som må møte kritikken som partiet har fått i denne saken.

Leder av Huseiernes Landsforbund i Vest-Agder, Espen Solum, har vært en av kritikerne og har tatt flere skriftlige og verbale oppgjør med Høyre og nåværende ordfører Per Sigurd Sørensen.

Grundekjøn tror ikke velgerne vil svikte Høyre ved høstens kommunevalg, men derimot sette pris på Høyres ærlighet i forhold til kommunens økonomi.

– Situasjonen er beklagelig

– Det å presentere for velgerne et realistisk syn på kommunens økonomiske utfordringer er i seg selv ikke et handikapp, sier Grundekjøn.

Han innrømmer likevel at situasjonen er beklagelig.

– Situasjonen som sådan er jo beklagelig, men at politikere er ærlige i fohold til problemer som faktisk finnes, det tror jeg bare styrker politikernes og politikkens anseelse, sier Grundekjøn til NRK.