NRK Meny
Normal

Tror ikke på comeback for Myhre i Sjømannskirken

– Sjømannskirken må nullstille seg etter all turbulensen. Det er ingen god ide å gjeninnsette Audun Myhre som generalsekretær igjen, sier styreleder i Agder og Telemark krets, Sigurd Skjelsbæk.

Generalsekretær i Sjømannskirken, Audun Myhre.

Audun Myhre har vært både generalsekretær og prest i Sjømannskirken.

Foto: Øyvind H. Sæthre

Sigurd Skjelsbæk

Kretsstyreleder i Sjømannskirken i Ager og Telemark, Sigurd Skjelsbæk.

Foto: Privat

Sigurd Skjelsbæk er en av dem som krevde åpenhet om hvorfor Audun Myhre måtte gå på dagen som generalsekretær i Sjømannskirken.

– Folk som arbeider på grasrota i organisasjonen må få vite hva som har skjedd, sa han da det ble klart at Myhre hadde mistet jobben.

I går ble det klart at konflikten skyldtes problemer internt i ledergruppen og konflikter mellom administrasjon og det forrige hovedstyre. I ettertid trakk styret seg, og den nye styrelederen, Kjell Nordstokke, sa i går at det nye styret er uenig i at Myhre måtte gå fra jobben.

Smekk over fingeren

Kretslederen i Agder, Sigurd Skjelsbæk synes orienteringen det nye styret har gitt, er tilfredsstillende.

– Jeg kan leve med denne informasjonen, men det er tydelig at det nye styret har gitt det gamle styret en smekk over fingeren, sier Skjelsbæk.

– Det er svært klanderverdig det det forrige styret gjorde. Det forelå en rapport som viste at det var uenighet i organisasjonen, og uenighet er normalt i en så stor organisasjon. Men styret gjorde ingen anstrengelser for å justere kursen. De bare avsatte Myhre.

Må rydde opp i ukulturen

– Tror du det blir aktuelt å gjeninnsette Myhre som generalsekretær?

– Det er opp til styret å skaffe ny generalsekretær. Men generelt tror jeg ikke det er lurt at Audun blir generalsekretær igjen. Det vil skape en usikkerhet. Nå må den nye generalsekretæren og det nye hovedstyret rydde opp i den ukulturen som tydelig er i organisasjonen.

– Har saken skadet Sjømannskirken?

– Arbeidet vil gå sin gang. Sjømannskirken står sterkt. Men det er litt spesielt. Organisasjonen har eksistert i 150 år. Og dette er første gang det har vært nødvendig med en ekstraordinær generalforsamling, sier kretsleder Sigurd Skjelsbæk.

Sjømannskirken skal ha generalforsamling og jubileumsfeiring siste helg i august.