NRK Meny
Normal

Tror selvmord i trafikken er mer utbredt

Selvmord, der bilister kjører mot vogntog, er mer utbredt enn man tror, mener Norges Lastebileier-Forbund. En rapport viser at hvert tredje dødskrasj mot vogntog trolig er selvmord.

Trailer (illustrasjonsbilde)

En rapport fra Transportøkonomisk institutt konkluderer med at 26 av 77 ulykker, der bil kjørte mot vogntog, trolig var selvmord.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Jeg tror dette er veldig utbredt, mye mer enn vi aner, sier fylkesleder i Norges Lastebileier-Forbund i Vest-Agder, Kjell N. Nilsen.

Et av tre trolig selvmord

Kjell N. Nilsen

Fylkesleder i Norges Lastebileier-Forbund i Vest-Agder, Kjell N. Nilsen.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

En rapport fra Transportøkonomisk institutt konkluderer med at 26 av 77 ulykker, der bil kjørte mot vogntog, trolig var selvmord.

– Det kan vi vel slutte oss til. Men det er jo en del mørketall her, så man kan ikke si dette helt sikkert, sier Stig Frode Lie i Landsforeningen for etterlatte ved selvmord i Vest-Agder.

– Det blir jo bare spekulasjoner i en del tilfeller når det gjelder dette, sier han.

Han savner mer forskning på området.

– Ja, dette burde noen tatt tak i og forsket på. For det en antakelig mye mer enn det som kommer frem i den offentlige statistikken, sier han.

– Mange har opplevd det

Kjell N. Nilsen i Norges Lastebileier-Forbund forteller at flere av hans lastebilkolleger har opplevd selvmord der bilister kolliderer i fronten av vogntoget.

– Dette er et veldig ømtålig tema, men vi har tatt dette på ramme alvor i forbundet, sier Nilsen til NRK.

Blant annet gir kollegene hverandre støtte når de har opplevd ulykker med selvmord.

– De har jo opprettet et eget kollega-hjelpekorps i alle fylker, sier han.