– Nå går det trolig mot privatskole

FAU-nestleder ved Nesheim skole sier det trolig går mot privat Montessori-skole etter at politikerne i dag vedtok å legge ned skolen. Det samme kan skje på Løddesøl.

Nesheim skole Arendal

Nesheim skole i Arendal blir lagt ned. Det bestemte flertallet i bystyret torsdag. FAU åpner for muligheten for at skolen kan blir gjort om til en privat Montessori-skole. Det samme gjelder Løddesøl.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Arne Mørland

Arne Mørland, nestleder ved Nesheim skole.

Foto: Tor Saltrøe / NRK
Løddesøl skole

Løddesøl skole i Arendal blir lagt ned.

Foto: Sveind Sundsdal / NRK

– Min umiddelbare tanke er at det nå går mot privat Montessori-skole, men vi har ikke fått samlet oss ennå, så vi får se hva som skjer, sier FAU-nestleder ved Nesheim, Arne Mørland etter vedtaket om at skolen nå skal legges ned.

Privatskole mest ønskelig

Forslaget om å legge ned Nesheim og Løddesøl ble vedtatt i bystyret torsdag med knappest mulig flertall, 20 mot 19 stemmer.

Det var Høyre, KrF, Venstre og Pensjonistpartiet som stemte for nedleggelsene.

FAU ved Nesheim har lenge sagt at en privat skole kan være løsningen dersom politikerne bestemmer seg for å legge ned den offentlige skolen. Når det i dag ble klart at skolen legges ned, tror Mørland at de kan være et skritt nærmere en Montessori-skole.

– Det er absolutt et reelt alternativ. Vi har allerede hatt avstemning ved skolen om hvor foreldrene ønsker å sende barna hvis skolen ble lagt ned. Resultatet viste ganske tydelig at ønsket fra de aller fleste foreldrene var privatskole, sier FAU-nestlederen og legger til:

– Aller minst vil foreldrene sende barna til Stuenes skole.

Mørland er svært skuffet over vedtaket om å legge ned skolen i bygda.

– Dette er tragisk for barna og det er tragisk for lokalsamfunnet. Vi har mistet det viktigste for bygda vår, vi har mistet lokalskolen vår. Jeg er dypt skuffet, sier Mørland.

– Mange brenner for privatskole

Elisabeth Furre, FAU-leder Løddesøl

FAU-leder ved Løddesøl Elisabeth Furre.

Foto: Tor Saltrøe / NRK
Einar Halvorsen (H)

Ordfører Einar Halvorsen (H) sier at kommunen ikke kommer til å motarbeide eventuelle planer om privatskoler i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal

Også ved Løddesøl var skuffelsen stor.

– Akkurat nå føler jeg meg veldig tom, sa FAU-leder ved Løddesøl Elisabeth Furre etter møtet i bystyret torsdag formiddag.

Også på Løddesøl vil de nå se nærmere på privatskole som et alternativ til å flytte elevene over på andre skoler.

– Vi kommer helt klart til å diskutere det, så mye kan jeg si. Vi har mange sterke personer i bygda som brenner for dette, så det kan godt tenkes at vi kommer til å invitere folk fra Montessori-skolen for å prate om dette. Men vi får se. Jeg kan hverken si ja eller nei til om det nå går mot privat skole. Vi trenger litt tid, sier Furre.

Kommunen kan være behjelpelig

Ordfører Einar Halvorsen (H) sier kommunen ikke stiller seg negativ til at det nå kan gå mot to privatskoler i Arendal, men understreker at dette ikke er den ideelle løsningen.

– Ideelt sett ønsker vi at elevene fra Nesheim skole flyttes til Stuenes skole og at elevene på Løddesøl blir flyttet til Rykene. På denne måten får vi frigjort flere lærere for å styrke det pedagogiske innholdet i skolen, sier Halvorsen.

Han avviser samtidig at kommunen kommer til å motarbeide eventuelle planer om å etablere to andre privatskoler.

– Det kan godt tenkes at vi kan hjelpe de med lokaler. Dersom de ønsker å leie skolene for så å drifte de privat vil vi helt sikkert være imøtekommende, sier han.

Se reaksjonene etter skolenedleggingene i Arendal.

SE VIDEO: Reaksjonene lot ikke vente på seg etter vedtaket om å legge ned Nesheim og Løddesøl skole.