NRK Meny
Normal

Trond Moi overtar Utsikten hotell

Forretningsmann og kjendiskokk Trond Moi overtar hotelldriften på Utsikten i Kvinesdal. Med gourmetmat og ny vinkjeller vil Moi få sving på det tidligere konkursrammede hotellet.

Trond Moi på Utsikten

Trond Moi fra Kvinesdal overtar hotellet i sin egen hjemkommune.

Foto: Erik Thime, Avisen Agder

– Akkurat nå er jeg bare fryktelig glad. Det er kjempespennende tid vi går i møte. Jeg kan nesten ikke vente på å komme i gang, sier Trond Moi til NRK.no.

Det var under en pressekonferanse mandag formiddag at det ble kjent at kjendiskokken overtar hotellet som også bytter navn til The Bølgen & Moi hotel, skriver avisenagder.no.

Kontrakt på ett år

Kjendiskokken Trond Moi, som for øvrig er fra Kvinesdal, skal sammen med sin mangeårig makker Toralf Bølgen utvikle hotellet videre. De to overtar driftsansvaret fra oktober. Avtalen løper i første omgang til desember 2016.

Bølgen og Moi kjøper ikke hotellet i første omgang, men skal ha fått muligheten.

– Jeg har ikke penger til det, men skulle gjerne ha kjøpt hotellet hvis jeg hadde råd. Hvis noen vil være med på å kjøpe det, så er det bare å ta kontakt, humrer Moi.

Kvindølen sier publikum kommer til å oppleve flere endringer ved hotellet.

– Mange hotell drives av folk med kompetanse på hotell. Det som skjer nå er at det blir restaurantdrivere bak hotellet. Dette er folk som har hjerte for kjøkkenet og stor matglede, sier Moi.

Vinkjeller og espressomaskiner

Blant annet skal Moi bygge vinkjeller på Utsikten.

– Vi kommer til å oppgradere med nytt interiør. Dessuten skal det blant annet investeres i ordentlig espressomaskiner. Det blir flere endringer i restauranten, sier Moi.

– Hva gjør at du ønsker å ta over et hotell som har gått konkurs flere ganger tidligere?

– Det er i første rekke to grunner. For det første kommer jeg fra Kvinesdal og har stor kjærlighet til byen. Dessuten er det en vanvittig god «deal». Vi overtar et flott og moderne hotell hvor det er investert mye penger. Når vi får inn den gode maten, så håper vi at enda flere vil komme å spise og overnatte, sier Moi.

– Liv laga

– Så du tenker langsiktig?

– Ja, det gjør jeg absolutt. Jeg mener det er liv laga for drift her. Vi opplever at vi har kvindølene med på prosjektet. De ønsker at det skal gå bra for oss, og da blir det slik, sier forretningsmannen.

Staben ved hotellet blir med videre i driften, forteller Moi.

– Men jeg skal også ha med våre restaurant- og kjøkkensjefer når vi åpner. Jeg håper at de vil være med på å gi stedet et løft.

NRK har vært i kontakt med nåværende daglig leder ved hotellet Per Arne Netland som ikke ønsker å uttale seg om driftsovertakelsen.

Saken oppdateres.