Normal

Sier trolig nei til tiggerbolig på Grim

Tiggerne i Kristiansand får mest sannsynlig ikke tilhold på Grim i vinter. Det sier varaordfører Jørgen Kristiansen.

Bolig tiggere

I en utredning har kommuneadministrasjonen kommet frem til at den beste plasseringen for tiggerne i vinter er i Setesdalsveien 24 på Grim. Men dette går politikerne mest sannsynlig ikke med på.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Jørgen Kristiansen

Varaordfører i Kristiansand Jørgen Kristiansand vil foreløpig ikke spekulere i hvor det er mest aktuelt plassere en tiggerbolig.

Foto: Hans Erik Weiby/NRK

Kommuneoverlegen i Kristiansand har foreslått å la tiggerne overnatte i det gamle lokalet til pedagogisk lekesenter på Grim i vinter.

Forslaget har møtt motstand, både hos politikere og hos beboere på Grim.

Usikkerhet blant politikerne

Varaordfører i Kristiansand Jørgen Kristiansen sier til NRK at det trolig ikke blir tiggerbolig på Grim. Årsaken er at formannskapet tidligere har vedtatt at det allerede er for mange sosiale boliger i området.

– Jeg har vanskelig for å tro at det blir tiggerbolig på Grim nettopp med tanke på at vi allerede har plassert mange sosiale boliger i dette området. Så jeg tror nok bystyret kommer nok til å lande på at Grim ikke en den rette plassen, sier Kristiansen til NRK.

Blir avgjort neste uke

Hvor vil dere da plassere tiggerboligen?

– Det vet jeg ikke. Jeg tror det er en usikkerhet i det politiske miljøet hva som faktisk er vedtatt. Enkelte mener vi bare har vedtatt en nødovernatting når det er svært kaldt, mens andre opplever at dette er et bredere vedtak, sier Kristiansen.

Det er også kommet et forslag om å benytte lokalet til det tidligere Agder-teateret som husly for tiggerne i vinter.

Kristiansen sier at han ikke ønsker spekulerer i om dette er det mest aktuelle alternativet.

Saken ble sendt ut til politisk behandling på onsdag og vil bli endelig avgjort neste uke.

Tigging

Kommuneadministrasjonen vil tilby tiggerne overnatting i et hus på Grim vinterstid. Forslaget har møtt motstand hos velforeningen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK