Vil overbevise statsråd om planene for Raet

Øystein Djupedal og en rekke ordførere reiser neste uke til Oslo for å overbevise miljøvernminister Tine Sundtoft om planene for Raet nasjonalpark.

Raet landskapsvernområde

Raet ved kysten av Aust-Agder har lenge vært planlagt som nasjonalpark.

Foto: Iversen, Halvard / Halvard Iversen/NRK

– Nasjonalparkene vi ønsker å få etablert krever politisk støtte, sier fylkesmann i Aust-Agder, Øystein Djupedal til NRK.

Øystein Djupedal

Øystein Djupedal har stor tro på at den nye statsråden vil være entusiastisk rundt planene om å gjøre Raet til nasjonalpark.

Foto: Nina Kristiin Vraa / NRK

Nye runder

For om lag et år siden ble det kjent at Raet på kysten av Aust-Agder og Jomfruland i Kragerø vil bli nasjonalparker. De fikk den gang bred politisk støtte, men en ny regjering krever nye runder for å få gjennomslag.

– Vi har stor tro på den sittende statsråden er like entusiastisk som den forrige, sier Djupedal.

Møter Sundtoft

Miljøvernsminister Tine Sundtoft i Warsawa

Djupdal tar med seg et tungt lag av ordførere til Oslo for å overbevise miljøvernministeren.

Foto: Eivind Molde / NRK

Torsdag neste uke møter en tung politisk delegasjon fra Aust-Agder og Telemark miljøvernminister Tine Sundtoft i Oslo.

I all hovedsak dreier det om å overbevise den nye statsråden om planene, samtidig som de ønsker å vise den store enigheten blant ordførerne i fylket.

– Det blir ikke etablert nasjonalparker i Norge hvis ikke ordførerne vil. Her har alle vært entusiastiske, og da løfter vi disse områdene opp på linje med de aller fremste i verden, sier fylkesmannen.

Da prosjektet først dukket opp satt Bård Vegar Solhjell (SV) som miljøvernminister. Han poengterte at enighet blant ordførerne i kommunen var svært viktig for å få politisk gjennomslag.