NRK Meny
Normal

Trener med OL-konkurrent

Padleren Eirik Verås Larsen trener sammen med en av sine tøffeste utenlandske konkurrenter før OL.

Eirik Verås Larsen

Medaljehåp: Eirik Verås Larsen er sammen med Andreas Thorkildsen ett av norges største madaljehåp i Beijing. (Arkivfoto)

Foto: Alexandar Djorovic / Scanpix

Verås Larsen (32) er denne uken i Sverige for å komme i best mulig form til løpene i Bejing. På grunn av manglende motstand i Norge har padleren tatt turen over svenskegrensen for å få matching frem mot OL.

- Når jeg trener for hundre prosent er farten litt for lav på de andre norske. Da må en søke ut til de beste i verden, sier Veraås Larsen.

Flekkefjæringen er den eneste norske padleren som er kvalifisert for de olympiske lekene i Beijing. Denne uken er han i Vesterås i Sverige for å trene med den svenske padleren Marcus Oscarsson.

Elsker padling, men...

Ingen seire i Ol-bagasjen

Merittert

Både Verås Larsen og Oscarsson kan skilte med både OL- og VM-gull. I Beijing konkurrerer de på K1 1000-meter.

Padleren vedgår at det ikke er helt ideelt å hjelpe en av de argeste konkurrentene i OL-forberedelsene, men mener sitt eget utbytte av samarbeidet er såpass stort at det likevel blir lønnsomt.

- Jeg mener dette er helt nødvendig for at jeg skal kunne være i toppen i Beijiing. Jeg har troen på jeg er den som har mest utbytte av dette samarbeidet, så det er viktig å få stor fart på treningen framover, avslutter det sørlandske OL-håpet.

I neste uke kommer Oscarsson til Norge for å trene med Verås Larsen.