Trekker seg etter oppslag

Frode Fredriksen blir ikke ny trener i Start etter avisoppslag.

Fædrelandsvennen og Frode Fredriksen

Frode Fredriksen er fungerende trener for Start, og har vært et hett navn for å overta som hovedtrener. Nå trekker han seg.

Årsaken til at Fredriksen trekker seg, er at en lokal millionær vil sponse lønnen til en ny trener, så lenge det blir en langt mer erfaren trener enn Fredriksen.

- Om en mangemillionær uten fotballfaglig erfaring ønsker å mene noe om mine ferdigheter som trener, ja, det må jeg drite litt i, sier Fredriksen til NRK.

Etter det NRK erfarer kunne Fredriksen fortsatt vært aktuell hvis Start-ledelsen hadde tatt avstand fra tilbudet på to millioner fra den lokale millionæren.

I stedet ble saken diskutert uten at ledelsen ville ta et foreløpig standpunkt til tilbudet. Dette reagerte Fredriksen på.

- Det er klart at alle innspil, både internt og utad, betyr noe, sier han til NRK.

- Avisa har ødelagt

Frode Fredriksen tok over som midlertidig hovedtrener for Start etter at Arne Sandstø sluttet i jobben på mandag. Avisoppslaget i Fædrelandsvennen førte altså til at Fredriksens periode i sjefsstolen ble svært kortvarig.

- Det siste utspillet fra Fædrelandsvennen ødelegger kabalen i vår nye treneransettelse, sier Svein Mathisen til TV2.no.

- Frode har sagt til oss i dag at han ikke er aktuell som trener på grunn av dagens avisoppslag. Det gjør jobben vår meget vanskelig, men vi jobber fortsatt med en intern løsning, sier administrerende direktør Jan Oddvar Skisland til TV2.

NRK kjenner til at Skisland torsdag formiddag sitter i møte med redaktøren i Fædrelandsvennen etter oppslaget om millionæren.

- Forstår at han trekker seg

Sports- og mediedirektør Svein Mathisen langer også ut mot avisa. Mathisen sier til NRK at han skjønner at Fredriksen trekker sitt kandidatur.

Svein Mathiesen

Sports og mediedirektør Svein Mathisen synes ikke det er rart at Frode Fredriksen trekker seg etter dagens oppslag.

Foto: Even Wirsching / NRK

- Hvis han var i tvil noen gang, så er han kanskjer ikke så veldig i tvil lenger. Han var påtenkt og en veldig sterk kandidat til jobben, men at han bestemmer seg for å ikke stille etter oppslaget i dag er ikke så veldig rart, sier Mathisen.

NETT-RADIO: HØR HELE INTERVJUET MED SVEIN MATHISEN

Han har liten tro på at Start vil motta penger fra mangemillionæren mår han stiller slike betingelser.

- Vi kan ikke la oss styre av en ansiktsløs millionær. Vi har vår intigritet å ta vare på og vi kan ikke la oss styre. Vi har selvfølgelig bruk for de penegene, men skal noen gi oss penger må det være betingelsesløst.

- Graver dritt

Mathisen sier han mener avisa gjør alt den kan for å angripe Start og grave opp så mye dritt som mulig om laget. Han tror dagens sak om Frode Fredriksen bare er et nytt angrep på Start.

- Jeg tror mer dette er Fædrelandsvennen som angriper Start og som gjerne vil gi et inntrykk av at det råder fullstendig kaos. De prøver å slå kiler inn i våre nærmeste omgivelser; inn mot spillere, inn mot supportergruppa Menigheden og inn mot sponsorer.

På Start hjemmeside skriver Mathisen:

"Fædrelandsvennen vil i alle fall ikke ha et topplag i fotball i Kristiansand. Negative oppslag om Start er blitt en årelang såpeserie, dag ut og dag inn. Avisen graver der det er mulig for å finne konfliktstoff rundt Start. Selvfølgelig er Start avhengig av å ha lokalavisen i ryggen. Men i byen vår er det foreløpig umulig. Det siste utspillet fra Fædrelandsvennen ødelegger kabalen i vår nye treneransettelse. En ansiktsløs og anonym millionær kommer til orde og tjener avisens tvilsomme agenda. En utrolig og trist situasjon!" skriver Mathisen.

LES PÅ IKSTART.NO: OPPGJØR MED FÆDRELANDSVENNEN