NRK Meny
Normal

Tre overfallsran - tre tiltalt i Lister

Tre menn er tiltalt for tre grove ran av folk i Lyngdal og Farsund. De tre er 17, 18 og 20 år. Ifølge tiltalen ble det brukt kniv og pistol under ranene av tre mennesker.

Lister tingrett

Tre menn må møte i Lister tingrett tiltalt for grovt ran i oktober i fjor.

Foto: Lars Eie / NRK

Ifølge tiltalen gjennomførte de tre overfallsran i løpet av ett døgn i Lyngdal og Farsund. De er tiltalt for grovt ran.

Truet med kniv

I Rosfjordveien i Lyngdal den 13. oktober i fjor ranet de tre til seg en mobiltelefon fra en mann. Da mannen ba om å få telefonen tilbake, fikk han et slag i ansiktet og falt i bakken. 20-åringen som er en av de tiltalte, løp etter mannen med kniv. Mannen greide å flykte fra stedet.

Ranet flere i løpet av få minutter

Kl. 23.30 den 14. oktober i Listerveien ranet de til seg en Samsung mobiltelefon ved å true en 27 år gammel kvinne med pistol. Mobiltelefonen ble ifølge tiltalen revet ut av kvinnens hånd. Hun ble sendt til sykehus etter ranet.

Noen minutter senere etter at de hadde ranet kvinnen, forsøkte de å rane en 40 år gammel mann på Gåsholmen i Farsund. To av de tiltalte, på 17 og 18 år, løp etter 40-åringen med kniv. Mannen greide å løpe fra stedet.

Her skjedde ranene:

To overfallsran i løpet av minutter

En kvinne ble ranet med pistol i Listerveien. Minutter etterpå ranet de en 40 år gammel mann med kniv på Gåseholmen. Han greide å løpe fra stedet.

Foto: Google Maps

Bot til kompisene

20-åringen er også tiltalt for å ha tvunget 17-åringen og 18-åringen til å betale ham 5000 kroner og en pc. Han fortalte de to kompisene sine at han hadde med seg pistol og kniv i bagen. Meningen var at de to skulle få en bot fordi de hadde oppsøkt en person. Under disse truslene utga 20-åringen seg for å være medlem i en MC-klubb.

De to yngste skal ha erkjent ranene.

Sparket fengselsbetjent

20-åringen er også tiltalt for å ha truet fengselsbetjenter med skjellsord og drapstrusler. I tillegg er han tiltalt for å ha sparket en fengselsbetjent i ansiktet, mens en annen ble slått i hodet.

Det er satt av fire dager til rettssaken.