– Det er så lenge siden jeg har vært på restaurant at jeg ikke husker hvordan det var, men det lignet vel noe på dette, sier Bergljot Olsen.
Hun var en av mange beboerne som nøt middagen onsdag.
Vil gjøre noe ekstra
– Først serverte vi reker og avokado, deretter kalkunbryst med fløtesaus og waldorfsalat og til slutt karamellpudding til dessert, sier Anne Lyngroth, fagutviklingsleder ved Feviktun.
I dag er det restaurantdag på bo- og omsorgshjemmet. Det mener Lyngroth er viktig for beboerne.
– Jeg tror det er veldig bra at de som bor her får oppleve den stemningen som kommer når man er sammen til et hyggelig måltid, sier Lyngroth.
Hun sier at de har fokus på gode måltider også til vanlig, men at det er viktig og av og til gjøre noe ekstra.
Unge servitører
– Det er koselig å møte nye folk og så er det gøy, sier Christoffer Paulsen, elev på Sam Eyde VGS. Han synes det er fint å komme litt ut av skolen og gjøre noe annet.
Og de eldre var som med maten, også godt fornøyd med de unge servitørene.
– Jeg gir de terningkast seks, sier Gurli Olsen som selv har jobbet med servering i over 50 år.