Tre pågrepet for hallikvirksomhet

Ei utenlandsk kvinne og to menn fra Kristiansand er siktet i saken.

Politiet aksjonerte mot dette huset

Politiet aksjonerte tirsdag mot en leilighet i dette huset i Kristiansand sentrum. Her ble det funnet flere utenlandske kvinner som nå er tatt inn til avhør. Ei av kvinnene ble tirsdag ettermiddag siktet for hallikvirksomhet, sammen med to menn.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Politiet i Kristiansand aksjonerte tirsdag mot prostitusjonsmiljøet i byen.

I formiddag aksjonerte politiet mot en leilighet i Kristiansand sentrum, der de fant flere utenlandske kvinner i alderen 20 til 30 år. Disse ble tatt inn til avhør.

En mann i begynnelsen av 50-årene ble først pågrepet, senere ble også en mann i midten av 30-årene pågrepet og siktet for hallikvirksomhet.

Video nsps_upload_2008_10_28_16_42_0_391.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Politiet aksjonerte mot prostitusjonsmiljøet

- Vi har i dag hatt en aksjon mot en adresse der vi mener det er drevet prostitusjonsvirksomhet. Denne adressen har vi hatt i søkelyset i lengre tid, sier etterforskningsleder Geir Hansen til NRK.

Utelukker ikke menneskehandel

Politiet mener mistenker de to mennene for å ha leid ut lokaler til prostitusjonsvirksomhet, eller for å ha lagt til rette for slik virksomhet.

- Kan dette dreie seg om menneskehandel?

Geir Hansen

Etterforskningsleder Geir Hansen.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

- Det er det for tidlig å si noe om, men vi kan ikke utelukke det, sier Hansen.

Ei av kvinnene som ble tatt inn som vitne fra leiligheten i Kristiansand sentrum fikk tirsdag ettermiddag status som siktet. Dette er ei utenlandsk kvinne i 50-årene.

Fokus på prostitusjon

Politiet setter nå store ressurser inn på å kartlegge prostitusjonsmiljøet i sørlandsbyen. Også i forrige uke aksjonerte politiet mot en adresse i byen.

- Det har vært en tendens her i byen til økt prostitusjonsvirksomhet, og av den grunn har vi fokusert mer på dette den siste tida, sier Hansen.

Etterforskningslederen vil ikke si noe om aksjonene har et større omfang og kan sees i et større perspektiv en de to pågripelsene som ble gjort i dag.