– Det er rene såpeføret her

En to måneder gammel baby er sendt til legevakt etter trafikkuhell på E18 i Lillesand, et vogntog havnet på tvers på Kystveien i Arendal og bilbergingsselskapene har hatt hendene fulle. Snøværet fortsetter.

Vintermorgen på E18

På E18 mellom Arendal og Grimstad var det tirsdag morgen saktegående trafikk, blant annet på grunn av dårlig sikt.

Foto: Erik Wiig Andersen

Snøen har skapt problemer på veiene langs kysten av Agder i dag. Det meldes om glatte veier og dårlig sikt på grunn av kraftig snøvær flere steder.

Kø også på E18

Arild Pedersen er på vei fra Fevik til Arendal på gamleveien da han ringer NRK og avlegger rapport om speilføre og lange køer.

– Det er rene såpeføret her. Det ligger 10-15 centimeter snø i veibanen og man seiler av sted når man prøver å bremse. Det er også dårlig sikt, for det snør tett. Køen står fra Arendal sentrum til det gamle biltilsynet. Folk må kjøre på motorveien, sier Pedersen.

Men også på E18 mellom Arendal og Grimstad var det tirsdag morgen lange køer og saktegående trafikk, blant annet på grunn av dårlig sikt.

Baby til legevakt

En to måneder gammel baby er kjørt til legevakt for sjekk etter at en bil kjørte av veien ved Tingsaker på E18 i Lillesand like før klokka 09.00.

Et vogntog sperret vestgående løp av Kystveien i Arendal, fra Barbu på vei mot Harebakken.

Vogntog sperrer vei

Et vogntog ble stående på tvers i vestgående løp på Kystveien i Arendal.

Foto: privat

Ellers melder bilbergingsfirmaene om en travel natt og morgen, men det har ikke vært noen alvorlige hendelser på morgenen.

Travelt

Bergingsbilene langs hele kysten har hatt det travelt helt siden mandag kveld. Falck Kristiansand har ikke tid til å snakke med NRK tirsdag morgen fordi de har så mye å gjøre.

Kally Sigurdsson i Bilberging Sørlandet sier telefonene begynte å kime i går ettermiddag og at han har hatt nok å gjøre både i natt og i dag tidlig. Ifølge Sigurdsson er det bra forhold på hovedveien, men glatt og snøføre på sideveiene.

Egil Veamyr i Viking Mandal forteller om mye å gjøre siden klokka 06.00 tirsdag morgen, hovedsakelig er det biler som har kjørt seg fast i snøen.

Josephsen Bilberging i Arendal har også hatt et jevnt sig av bilister som trenger hjelp det siste døgnet. Aller mest var det å gjøre i går ettermiddag og kveld.

Laster Twitter-innhold