Trafikktrøbbel, flere ulykker og strømstans

Kraftig snøfall skaper torsdag problemer i trafikken på Sørlandet. Vegvesenet oppfordrer folk til å ta det rolig på veien.

Nattens snøfall skaper trøbbel på veiene på Agder.

– Vi har vekslende snødekke og snøslaps, men nå begynner det små å bli bart enkelte steder, sier Arne Kleiv i Veitrafikksentralen.

E39 har lenge vært stengt på grunn av berging av et vogntog som satte seg fast ved Holmenfossen i Søgne. Veien er nå åpnet igjen.

Kleiv forklarer at de har god kontroll på veiene på Sørlandet, men at enkelte steder fortsatt er svært vanskelige.

– Mindre trafikkerte veier som har snødekke er det verste akkurat nå. Her kan det være glatt og vanskelige kjøreforhold, så folk må være observante.

Avdelingsdirektør i Statens Veivesen Sør, Johan Mjaaland, opplyser til NRK at de har hatt alt tilgjengelig mannskap ute på veiene i natt. I morgentimene torsdag kontrolleres vogntog ved Rige på E18 i Kristiansand.

Jobber på spreng

På tross av at uværet kom over natten, har Veitrafikksentralen visst om snøfallet en god stund.

– Vi har vært forberedt og ventet på dette uværet. Våre brøytemannskaper har vært ute i hele natt og jobbet på spreng, sier Kleiv.

Han er klar på at bilister må være ekstra forsiktige gjennom hele torsdagen.

– I dag er ikke dagen å trykke for hardt på gassen, så alle som er ute på veien må passe ekstra på.

Trafikkstans Songdalen

En trekkvogn med trailer har havnet i grøfta ved Rosseland i Songdalen.

Foto: Geir Egeland / NRK
Stort snøfall

Dette bildet ble tatt i boligområdet Borkedalen i Lillesand torsdag morgen.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK
Egenes Flekkefjord

Ikke alle steder på Sørlandet er rammet av snøfall. Dette bildet har Stein Asgeir Egenes tatt i Flekkefjord torsdag morgen.

Foto: Stein Asgeir Egenes

En rekke ulykker

Tre biler er involvert i en kjedekollisjon på E18 i Kristiansand, ved avkjørselen til Ålefjær. Politi og ambulanse er på vei til stedet.

Klokken 06 torsdag morgen krasjet en personbil med en brøytebil på Bjelland i Marnardal kommune. En person ble skadet i ulykken, men vedkommende skal være våken.

Også i Arendal har snøfall skapt problemer. Klokken 05.45 opplyste politiet at Engekjærveien i Arendal er stengt på grunn av et tre som har veltet.

E18 ved Nedenes i Arendal ble stengt klokken 05.37 natt til torsdag etter at et vogntog fikk problemer og havnet på tvers i veibanen.

En campingbil kjørte delvis av E39 på det glatte føret ved Volleberg i Songdalen kommune.

Laster Twitter-innhold

Måtte be om politibistand

Klokken 03.10 i natt skjedde det også et trafikkulykke ved Grimstadporten i Arendal. En personbil skled inn i en parkert trekkvogn. Tre personer ble brakt til sykehus, men skadeomfanget er ukjent.

Ved Vindholmen i Arendal måtte politiet ta affære klokken 02.30 i natt. da hang strøm- og telefonledninger over veien slik at det var til fare for større kjøretøy.

Et utenlandsk vogntog satte seg fast ved Rigetjønn i Kristiansand klokken 02.42 i natt. Sjåføren nektet å legge på kjettinger slik at vegvesenet måtte be om bistand fra politiet for å løse situasjonen.

Saken oppdateres.

Laster Twitter-innhold
Snøkaos på E18
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Olivias (7) foreldre reagerer på ultralyd-vedtak

Olivias (7) foreldre reagerer på ultralyd-vedtak