Streikende tøyser med KS i dataspill

Lærere ved Sam Eyde videregående skole i Arendal bruker nå et egenutviklet dataspill i kampen mot arbeidsgiveren, KS.

De streikende lærerne i Arendal har laget et spill om sin arbeidsgiver, KS.

Dataspillet «Game of Stones» er et nytt våpen i streikekampen.

Spillet er nå tilgjengelig på Utdanningsforbundets egne streikesider «streiker.no», og har fått navnet «Game of Stones».

Fjerne KS-steiner

Det er Svein Olaf Olsbu, lærer ved Medier og kommunikasjon på den streikerammede skolen, som har laget spillet. Poenget er å hindre et enormt antall KS steiner fra å ødelegge en skolebygning.

– Forhandlingsleder i KS, Per Kristian Sundnes har stadig vekk uttalt at de skal snu alle steiner for å finne en løsning på konflikten. Vi lærere fleiper med at de heller må flytte på steinene, eller aller helst fjerne disse, forteller Olsbu.

Det er denne vitsinga som har gitt ideen til det humoristiske dataspillet, der også stønnelyder fra frustrerte lærere er en del av lydbildet.

Arbeidet dag og natt

Sam Eyde skole er en av skolene som er hardest rammet av streiken på Sørlandet, med 136 lærere i streik foreløpig, og 1300 elever rammet.

Når NRK besøker skolen, er lærere på streikevakt, i full gang med å demonstrere det egenproduserte spillet som nesten skal være umulig å vinne.

– Jeg har arbeidet dag og natt i to døgn for å få ferdig «Game of Stones», og den jobben hadde ikke vært mulig med den tilstedeværelsen KS vil pålegge oss lærere, sier Olsbu litt spøkefullt.

Streikere spiller egenutviklet dataspill

De streikende lærerne, Vemund Jensen og Svein Olaf Olsbu ved Sam Eyde, koser seg med eget dataspill.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Umulig å vinne

Spillet spyr ut tusenvis av steiner, og det kan ta opp til fire-fem døgn å spille ferdig, sier Vemund Jensen, klubbleder ved skolen.

– Vi lærere har lenge vitset med KS og disse steinene som skal snus, og det er

forfriskende å fleipe litt med dette under streiken.

I spillet er det også hjelpere. Leder i Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied dukker opp tar hånd om en del av de påtrengende steinene.

–Men hun blir der aldri lenge, for hun må stadig i nye sonderingsmøter, flirer Jensen.

Dansk nivå

Kampen for å redde skolen fra KS-steinene er allerede blitt spilt av mange streikende lærere, og de fleste har uansett innsats, fått karakteren «dansk nivå», som betyr heller dårlig innsats.

– Danskene har allerede testet ut den skolen KS ønsker, og det uten særlig hell, sier Olsbu.

Han sier han gjerne lager en nytt spill, som er langt enklere å vinne, dersom KS firer på kravene sine.