NRK Meny
Normal

– Alltid spesielt å komme til Bergen

Bergenseren Knut Tørums Start-mannskap skal i kveld sørge for å spolere 16. mai-festen for en heltent Brann stadion. Treneren ser frem til et av sesongens høydepunkt.

Brann - Start 3-4

Knut Tørum gratuleres av daværende Start-spiller Clarence Goodson etter at Start slo Brann 4-3 i Bergen i fjor.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

– Det å komme til Bergen er alltid spesielt. Du blinker tidlig ut de datoene det skjer. Og når du i tillegg får være med på 16. mai-festen på Brann stadion, så er vi veldig priviligerte. Det føler vi alle sammen, sier Tørum til NRK.no.

– Åpen kamp

– Den rammen som er på Brann stadion, det er ikke mye i Norge som kan konkurrere med det, skryter Start-treneren.

Men han har godt håp om å sørge for ekstra god grunn til å heise flaggene i Kristiansand på nasjonaldagen.

– Vi kommer med optimisme og håp i bagasjen. Så vet alle som har vært på Brann stadion 16. mai at det er vanskelig å spå de kampene. Men jeg håper og tror at vi har en fair sjanse, sier Tørum.

Målfest i fjor

Start har hatt et brukbart tak på Brann i Bergen. Senest i fjor endte det med 4-3-seier for Start i det tilsvarende oppgjøret.

– I fjor var vi der i en god periode for oss, og spilte en god og innholdsrik kamp. Når du kommer til Bergen så må du mestre trykket både på og utenfor banen. Brann vil alltid måtte gå i angrep her i Bergen, sier Tørum, før kampen som har avspark klokken 18.00.

Optimisme i laget

Starts resultater inn mot 16-mai-oppgjøret har imidlertid ikke vært alt for imponerende.

Etter en imponerende start er Kristiansands-laget poengløse på de to siste eliteseriekampene, og måtte virkelig slite for å slå 2.-divisjonsklubben Vindbjart ut av cupen.

Og et Brann i flytsonen på Brann stadion blir ingen lett oppgave.

– De har vært en positiv overraskelse så langt og de har spilt seg i kjempeform. Så vi tar på ingen måte lett på oppgaven. Men det er deilig å ha litt optimisme inn mot kampene, og det kjenner jeg at vi har i dag, sier Tørum.