Hopp til innhold

Dumpet billettprisene - får skryt

Topp-fotballsjef Nils Johan Semb skryter av Start fordi de dumpet billettprisene i kampen mot Sogndal.

Semb

Topp-fotballsjef Nils Johan Semb mener klubbene må finne riktig prisnivå på billettene.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Nærmere 10 000 publikummere så Start vinne 2–0 mot Sogndal på Sør Arena søndag. Start dumpet billettprisene til femti kroner. Dermed ble stadion fylt opp. Toppfotballsjef Nils Johan Semb liker tanken med lavere priser på fotballkamper.

Fantastisk

– Først så syntes jeg det er fantastisk at det kommer 10 000 tilskuere på Sør Arena og som får en flott opplevelse og ser start vinne, sier toppfotballsjefen til NRK.

Semb mener antallet tilskuere forteller noe om hva som er mulig for å trekke folk til kampene. Men han mener det er viktig at klubbene finne riktig prisnivå.

– Det er et skjæringspunkt der. Klubbene kan ikke gi bort gratisbilletter eller selge billettene for femti kroner hver gang, for da vil ikke klubbene overleve, mener Semb.

Normalt varierer billettprisene på en fotballkamp fra 170 til 290 kroner for.

Jesper Mathisen (t.v.) og Matthías Vilhjalmsson jubler

Jesper Mathisen (t.v.) og Matthías Vilhjalmsson jubler.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Se til utlandet

Toppfotballsjefen viser til utlandet som har mer prisvennlige billetter og at de greie å fylle stadioner der. Han håper at klubbene utfordres på billettprisene og tror at de som så søndagens kamp i Kristiansand kommer tilbake selv om prisen økes litt. Semb vil ikke si hva han mener er riktig pris.

Vi er tjent med store tilskuertall og er i konkurranse med TV. På søndager kan du se fotball hele dagen på TV, men det er mer moro å se fotball live, mener Semb.

God motivasjon

Nils Johan Semb mener at billettprisen ikke må være for høy eller for lav. Den tidligere landslagssjefen tror det må ha vært veldig motiverende for spillerne og treneren med så mange tilskuere som under søndagens kamp i Kristiansand.

– Det var et spennende prosjekt Start gjennomførte og de kommer helt sikkert til å diskutere dette videre, tror toppfotballsjefen.

Daglig leder i IK Start, Magne Kristiansen tror at flere vil komme på hjemmekampene etter søndagens kamp der billettprisene ble dumpet til femti kroner billetten.