Topp 10 for Olsbu igjen

Marte Olsbu fra Froland var eneste norske i aksjon, men fikk en tung start med tre bom på de tre første skytingene. Det endte til slutt med 10.-plass på fellesstarten i tyske Oberhof.

Olsbu

Marte Olsbu var eneste norske kvinne i aksjon på fellesstarten i Oberhof søndag. Det ble en 10.-plass på sørlandsjenta.

Foto: Primoz Lovric, Lovric, Primoz / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Olsbu bommet én gang på hver av de liggende etter å ha havnet langt bak allerede fra start. Det ble ikke bedre for plasseringen at hun også måtte ut i strafferunden på den første stående skytingen.

Med feilfri skyting på siste stående gikk hun ut på en 12.-plass. På sisterunden klarte hun å avansere to plasseringer, 1.46,6 bak.

– Etter en svak start avslutter hun sterkt. Topp 10 på nok en fellesstart er veldig bra av Olsbu, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith da frolendingen gikk i mål.

To tsjekkere på pallen

Kampen om seieren skulle stå mellom verdenscupleder tsjekkiske Gabriela Kouklova og tyske Laura Dahlmeier.

De holdt følge helt til første stående. Da klarte den tsjekkiske verdenscuplederen fullt hus, men Dahlmeier måte ut i strafferunden. På siste stående gikk Kouklova ut 30,7 sekunder foran den tyske løperen.

Dahlmeier sto over sprinten og den etterfølgende jaktstarten, men var tilbake på fellesstarten.

Der ble det annenplass, slått med 31,5 sekunder av Kouklova. Tsjekkiske Eva Puskarcikova var også feilfri på standplass og tok tredjeplassen, 45,4 sekunder bak.