Tony Knapp trener Lillesand

Fotballtrener-legenden Tony Knapp gjør comeback i fjerdedivisjon. 

Tony Knapp
Foto: Anne Wirsching / NRK

I formiddag kunne et stolt fjerdedivisjonslag i Lillesand fortelle at legendariske Tony Knapp tar over som trener for klubben.

Mange vil kanskje huske Knapp fra sin tid som trener både i Brann og Viking. Men utfordringene Knapp nå får er ikke mindre.

- Jeg elsker fotball. Jeg kunne vært i Viking eller Fredrikstad - men trener-jobben og utfordringene er akkurat like store her i Lillesand, sier Knapp til NRK. 

 

Imponerende karriere

Tony Knapp har en imponerende merittliste etter en lang trenerkarriere Engelskmannen har trent det islandske landslaget, Viking, Brann og Fredrikstad på toppnivå i Norge, og engelske Norwich.

Trener-legenden førte Viking til både serie- og cupgull i 1979. Nå blir det atskillig mindre glamorøst for 70-åringen fra England - men det gjør ikke så mye.

- Jeg hadde ikke kommet til Lillesand dersom jeg ikke hadde vært imponert over det jeg så, sier Knapp.

 Avtalen

Ansettelsesavtalen som underskrives i Lillesand mandag ettermiddag, er en avtale mellom Fotballgruppa i Lillesand IL, Tony Knapp og samarbeidspartneren Norsk Fotballakademi.

Og Knapp understreker at Teddy Moen, som er leder av Norsk Fotballakademi, har vært svært viktig når det gjelder avgjørelsen om den nye trenerjobben.

  

Tony Knapp
Foto: Anne Wirsching / NRK