NRK Meny
Normal

– Jeg er litt annerledes

Marta Tomac har hatt ei fantastisk uke etter at hun mandag kveld fikk telefon fra landslagssjef Thorir Hergeirsson om at han ville ha henne med til håndball-VM.

Marta Tomac, Vipers Kristiansand

Marta Tomac blir intervjuet av programleder Håvard Raustøl om sin første uke etter VM-uttaket.

Marta Tomac

Tomac har spilt i Byåsen, Selbu og Utleira før hun kom til Kristiansand og Vipers før denne sesongen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Marta Tomac ble beskrevet som den store overraskelsen i den norske troppen, da landslagssjefen kom med laguttaket til verdensmesterskapet i Danmark i desember.

25-åringen tenkte Hergeirsson ringte henne om en rekruttsamling eller lignende, og ble helt tatt på senga da han spurte om hun ville være med til VM.

– Thorir sa at jeg har kvalitetene som skal til og at jeg er litt annerledes enn andre. Han sa at jeg passer godt inn som spiller og person på laget. Jeg var ei brikke som manglet i laget og derfor tok han meg med. Han er veldig opptatt av hva som passer for laget, sier Tomac.

Annerledes jul

Hun synes det er gøy å få sånne skussmål fra sjefen, men fire dager etter har hun fremdeles ikke helt vent seg til tanken på å være en del av den norske førjulstradisjonen.

Marta Tomac

Marta Tomac har fått beskjed om at hun utgjør en brikke som laget manglet.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

– Det er litt uvirkelig ennå; at jeg skal være en del av det. Jeg har jo vært en av dem som har sittet og sett på dette på TV. Jeg gleder meg masse. Det blir en litt annen oppladning til jul, men det er helt greit, sier Tomac.

Hun har nå planer om å sette seg ned å lage lister over hvilke gaver som må handles inn, slik at andre kan ta seg av shoppingen for henne.

Godt tatt imot

Tomac har spilt i Byåsen, Selbu og Utleira før hun kom til Kristiansand og Vipers før denne sesongen. Tomac har foreldre fra Kroatia, og har tidligere også spilt på det kroatiske landslaget.

Hun føler at hun har blitt godt tatt imot i Vipers og i Kristiansand.

– Jeg føler meg som hjemme og det er det viktigste.

Mye oppmerksomhet

25-åringen sier hun allerede har fått mange råd av lagvenninner i Vipers som har erfaring fra landslagsspill. Et av rådene er å alltid ha ei håndballtrøye med seg, for det dukker stadig opp journalister som vil ha en bit av hele Norges håndballjenter.

– Det har ikke manglet på oppmerksomhet. Det har vært nytt, men det er veldig gøy å få meldinger både fra kjente og ukjente.

Marta Tomac, Vipers Kristiansand

Marta Tomac har vært svært god for Vipers Kristiansand denne sesongen. Nå er hun tatt med i VM-troppen til landslaget.

Foto: Sander Heggheim/NRK