Jevnes med jorden

Tollboden i Arendal må vike for nytt hotell og læringssenter.

Kåre Andersen

I august starter rivingen av Tollboden, viser Kåre Andersen

Foto: Svein Sundsdal / NRK

I august starter rivingsarbeidene. Tollboden og tre andre bygninger på Tollbodkaia skal bort.

I stedet kommer Sørlandet kunnskapshavn, som gir plass til et nytt hotell, et læringssenter, lokaliteter til kompetansebedrifter og et nytt parkeringshus i fjell.

Målet er at dette skal stå ferdig til sommeren 2010, og gi et kraftig løft til utviklingen i Arendal.

 200 rom

Hotellet blir på ca 200 rom og får også konferanselokaliteter for 400-500 personer. Hvem som skal bygge og drive er ikke kjent, men kommunen forsikrer at det har meldt seg interesserte investorer.

Læringsenter

Læringsenter blir selve hjertet i området, og er utgangspunkt for navnet Sørlandet kunnskapshavn. Her skal det tilbys etter- og videreutdanning. Det blir også plass til et vitensenter og folk med gode forretningsideer skal få hjelp her. Kunnskapshavna får god plass til kompetansebedrifter.

 

Kåre Andersen

Her skal hotellet ligge, sier Kåre Andersen

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

Riving i august

I fjellet bak disse bygninger kommer et nytt parkeringshus, som maksimalt kan ta 1000 biler. Men i første omgang blir det trolig bygd for 300-400 biler. Parkeringshuset får utgang til Pollen og kunnskapshavna.

Prosjektkoordinator Kåre Andersen i Arendal kommune forsikrer at dette ikke bare er luftige tanker. – I august planlegger vi å rive de første bygningene på Tollbodkaia. Nå går det for full musikk, og Sørlandet kunnskapshavn skal være for hele Agder, ikke bare for Arendal, sier han.