NRK Meny
Normal

Tok verdensrekord i orgelspill

Til 60-årsdagen hadde Nina Irslinger et mål om å ta verdensrekord i orgelspilling. Mandag var rekorden et faktum.

Setter verdensrekord i orgelspill.

Siden lørdag klokken ni har Nina Irslinger sittet pal ved kirkeorgelet i Trefoldighetskirken i Arendal. De siste ukene har hun øvd i opptil åtte timer hver dag for å nå målet om verdensrekord i sammenhengende orgelspilling.

– Jeg har hatt lyst til å stikke av, men samtidig har jeg veldig lyst til å gjennomføre dette, uttalte hun til NRK i forkant av forsøket.

Natt til mandag, på sin egen 60-årsdag, var verdensrekorden et faktum.

Klokken 02.36 passerte Irslinger den forrige rekorden på 40 timer og 36 minutter. NRK fikk snakke med henne i en fem minutters spisepause.

– Jeg er veldig fornøyd. Nå skal jeg bare komme i mål, sier den nybakte verdensrekordholderen, mens hun tar en etterlengtet matbit.

60 timer i ett strekk

For på tross av vel gjennomført verdensrekord forlot ikke Irslinger orgelet. Hun ønsket nemlig å tilbakelegge like mange timer orgelspilling som hun fyller år. 60-årsjubilanten var dermed ikke ferdig før klokken 22 mandag kveld. Da er 60 timers orgelspilling tilbakelagt, og verdensrekorden er gjennomført med solid margin.

Sokneprest Åsta Ledaal er mektig imponert over Irslingers pågangsmot.

Nina Eilertsen

Sokneprest i Arendal, Åsta Ledaal, berømmer Nina Irslingers orgelspill.

Foto: Nina Eilertsen / NRK

– Jeg tror ingen helt skjønner hva det koster. Hun må være såpass konsentrert og fokusert hele tiden på det hun skal gjøre. Jeg vet ikke om noen andre som hadde taklet å gjennomføre det Nina gjør nå, sier Ledaal.

- Det verste var å våkne søndag morgen

Allerede i 2009 kom Irslinger i Guinness Rekordbok etter 36 timers orgelspilling, og i ettertid ble rekorden slått. Nå er Irslinger fornøyd med å ha tatt tittelen tilbake. Den største utfordringen har vært mangel på søvn.

– Det verste var å våkne søndag morgen.

Irslinger har fått sove i 35 minutter hver natt, og helsepersonell har hele tiden vært tilgjengelig. Søvnen har dermiot ikke satt noen stopper for innsatsen, ifølge soknepresten.

– Hun er kjappere nå enn på morgenen. Jeg tror hun er såpass bestemt på at dette skal hun klare, sier Ledaal.