Tok med Erna hjem

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) tok med seg Erna Solberg på besøk hjem til Evje i dag. Statsministeren avviser at besøket har noe å gjøre med Ropstads stempel som mørkemann.

Erna Solberg på besøk hos Ropstad

Statsminister Erna Solberg besøkte barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstads foreldre på Moisund i Evje og Hornnes kommune.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

At barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) har blitt kalt mørkemann, synes statsministeren er urimelig.

– Det er rett og slett fordi det ikke er det bildet jeg har av ham sier Solberg.

Hun sier at hun kjenner ham som en engasjert politiker.

Det har blåst sterkt rundt Kjell Ingolf Ropstad (KrF) den siste tiden. Han har måttet tåle mye kritikk etter at han tok fatt på oppgaven med å føre KrF inn i regjering med Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet. Det var i den forbindelse han blant annet ble kalt mørkemann.

– Er dette besøket et ledd i å prøve å dempe mørkemann-stempelet?

– Jeg er først og fremst på Sørlandet fordi jeg skal delta på fylkesårsmøtet til Høyre i Arendal. Da passet det å ta en tur innom her, sier statsministeren.

Når Ropstad selv får spørsmål om dette besøket er for å bedre hans image, ler han før han svarer nei.

– Jeg synes det er flott å kunne vise henne Evje når vi først er på tur, og så var det naturlig å besøke ordføreren i bygda, sier han og nikker mot sin far i sofaen.

90x50_forside_visitkort_kengurufoto

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) sammen med sine foreldre Gunda og Bjørn Ropstad. Faren er ordfører i Evje og Hornnes kommune.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Mye å snakke om

Far Ropstad har vært ordfører i Evje og Hornnes kommune de siste 20 årene og er engasjert i samme politiske parti som sin sønn.

Med flere aktive politikere på plass, var det ikke vanskelig å finne samtaletema.

Ordføreren fremhever riksvei 9 gjennom Setesdal som et av temaene som var viktig for ham å få frem.

– Det er veldig koselig å få Kjell Ingolf hjem. Samtidig er det bra at han får med seg Erna Solberg til Evje, sier han.

90x50_forside_visitkort_kengurufoto

Statsminister Erna Solberg på besøk hos Gunda og Bjørn Ropstad, foreldrene til barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Vil jobbe for å trygge barna

Statsministeren og barne- og familieministeren hadde tett program fredag.

I tillegg til pressemøte på politistasjonen i Kristiansand fulgte et besøk på Barnas stasjon som drives av Blå Kors. Dette er et tiltak for familier i sårbare livssituasjoner grunnet rus- og psykiske helseproblemer.

Et tema Ropstad brenner for.

– Hvis det er noe som er viktig, så er det å trygge barna. Det å få være barne- og familieminister og forhåpentligvis være med på å bidra til å trygge familier og barn, er noe av det mest meningsfulle jeg kan gjøre, sier han.

Det er ikke første gang statsministeren drar på besøk til familiemedlemmer til kjente politikere. Hun har tidligere vært hjemme hos foreldrene til Knut Arild Hareide (KrF). Moren til Trine Skei Grande (V), har hun også besøkt.

90x50_forside_visitkort_kengurufoto

Statsministeren besøkte Blå Kors i Kristiansand som driver tiltaket «Barnas stasjon».

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix