Tok bronse i NM

Kristoffer Halvorsen (20) fra Kristiansand tok søndag bronse på fellesstarten i NM. Bare Tour de France-klare Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff slo den lovende sørlendingen.

Kristoffer Halvorsen på pallen i NM

Topp tre i NM: Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Kristoffer Halvorsen. To Tour de France-klare proffsyklister og en 20-åring fra Kristiansand.

Foto: Einar Landa / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen rykket fra feltet i siste bakke og kom alene over målstreken i Bodø, mens Alexander Kristoff slo Halvorsen og resten av gruppa i et spurtoppgjør om andreplassen.

– Det er veldig moro å komme på pallen sammen med to av verdens beste syklister. Mitt lag hadde topp tre som mål og det klarte vi. Laginnsatsen vår var veldig god og vi syklet godt sammen, sier Halvorsen til NRK Sørlandet.

Han sykler for Team Joker Byggtorget.

Edvald Boasson Hagen

Boasson Hagen forsvarte NM gullet. Resten av feltet kommer spurtende bak.

Foto: Einar Landa / NTB scanpix

20-åringen fra Kristiansand kom i mål på samme tid som Kristoff, like før Sondre Holst Enger, som også skal til Tour de France.

Med Herman Dahl (22) på 5. plass ble det to kristiansandere blant de fem beste i NM.

– Aldri vært så fornøyd med en 5. plass før. Utrolig hvordan kroppen kan snu, skriver Dahl på twitter etter rittet.

Han var syk i forkant av rittet og forteller videre at han ikke hadde stilt om det ikke hadde vært NM. Dahl sykler for Team Sparebanken Sør.

I kvinneklassen kom Julie Solvang fra Grimstad på fjerdeplass.