NRK Meny
Normal

Toffen vil kapre ungdommer med ny festival

Toffen Gunnufsen og Svein Bjørge vil arrangere to nye, store festivaler ved Kalvøya i Bærum. Det finnes ikke noe tilbud for ungdommene, og det fortjener de, sier initiativtakerne.

Han er Norges mest kjente festivalsjef. OG Nå vil Toffen Gunnufsen fra Grimstad lage ny musikkfestival for ungdom på Kalvøya i Bærum. 
Et sted han selv har gode festivalminner fra.

Festival-gründer Toffen Gunnufsen har selv sett U2 og Frank Zappa på Kalvøya, som han kaller et legendarisk sted.

Toffen Gunnufsen, som har festivaler som Quart- og Hovefestivalen på merittlisten, har sammen med Svein Bjørge, mannen bak Tons of Rock-festivalen i Halden og investor Per Karsten Ims, søkt om å få arrangere to nye, store festivaler på Kadettangen utenfor Sandvika. Det skriver Aftenposten

Svein Bjørge

Svein Bjørge, mannen bak Tons of Rock-festivalen

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Festivalen skal ha samme profil som Hovefestivalen og er beregnet på ungdom. Det finnes nesten ingen festivaler for ungdommene og det fortjener de, sier Toffen Gunnufsen til NRK.

I første omgang vil de arrangere to festivaler i 2018, en country-/westernfestival og en pop-/rockfestival rettet mot et yngre publikum, mellom 18–23 år.

– Jeg har snakket med ungdommene og de savner musikken, sier han.

De tre initiativtakerne legger opp til at festivalene, som begge skal ha nasjonale og internasjonale artister på scenen, skal legges tett opp mot hverandre slik at de kan samarbeide om infrastrukturen.

– Drømmeartisten er kanskje Kanye West, han har jeg skaffet før, så det skal være mulig, sier en optimistisk Gunnufsen.

Begrunnelsen for å ha festivalen på Kadettangen ved Bærum, er fordi det ifølge Gunnufsen er et fint og legendarisk sted.

– I Oslo-området er det ingen festivaler for ungdommer, akkurat nå er det bare for voksne, eller for familier.