Toffen får kulturprisen

Toffen Gunnufsen tildeles Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris for 2011. Gunnufsen trekkes frem som hovedårsaken til Hovefestivalens suksess.

Toffen Gunnufsen

Festival-Toffen kan smile over å få kulturprisen i Aust-Agder. (Arkivfoto)

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Gunnufsen var i 15 år tilknyttet Quartfestivalen i Kristiansand. Etter dette tok han initiativ til etableringen av Hovefestivalen i Arendal, og har siden vært tilknyttet festivalen som bookingansvarlig.

– Har satt Sørlandet på kartet

– Han har en helt spesiell posisjon i bransjen, og er på mange vis grunnen til Hovefestivalens suksess, på samme måten som han også var det i forbindelse med Quartfestivalen. Festivalene har satt Sørlandet på kartet nasjonalt og internasjonalt, heter det i begrunnelsen.

Som pris får Gunnufsen skulpturen ”Solen IV”, som er laget av Arne Vinje Gunnerud.

Kulturprisen i Aust-Agder har vært delt ut siden 1971, og er en "honnør for særlig fortjenstfull innsats innenfor rammen av det utvidede kulturbegrep".

Øye for artister

– Det sies at Toffens spesielle evne er å se hvilke band som kommer til å bli store, og slik sett booke disse mens populariteten er på veg oppover. Ved siden av å booke artister til Hovefestivalen har Toffen etablert selskapet Toffen live, som skal lage ulike konsertrekker rundt om i Agder, blant annet i samarbeid med kulturhusene, fortsetter begrunnelsen.

Olsbu og Rokvam fikk kulturstipend

Årets kulturstipend fra Aust-Agder fylkeskommune går til skiskytter Marthe Olsbu fra Froland og kunsthåndverker Ole Morten Rokvam i Risør.

De får et stipend på 40.000 kroner hver.